Välkommen till din nya favoritblogg!

Vad jag väljer bort i december

Det är december nu. Månaden för vinter, jul, avslut och för många en väldig massa saker att få till och göra. Jag har tänkt ett tag på vad jag ska välja bort i december och vill dela det med dig. Jag tänker inte förutsätta 100% att du blir additonsstressad (att du lägger samman x, y, z och deras förehavanden på sociala medier och tar alla de tre som en och samma person som du stressar över att du direkt ligger tre steg bakom) av julen. Tar du redan julen med ro, great -gör du det inte kan du kanske vila lite i min lista av vad jag väljer bort i december.

Vad jag väljer bort i december (och vad jag hoppas vinna på det/eller väljer istället)

* NYTT JULPYNT. Kanske noterade du att jag inte skrev några långa köptips kring black week. Det var för att jag inte förmådde. Jag går omkring i en egen tankebana kring alla saker som tar plats hemma hos mig. Jag älskar prylar. Fina grejer, detaljer, bra ryggsäckar, snygga träningstights, härliga tekoppar och allt däremellan men det är så mycket grejer. Så mycket godsedjur och småbilar och vaser och löparskor. Vi har tagit fram tre kartonger med julpynt, ljusstakar, adventsstjärnor och tomtar och granar. Du vet. HUR fint än Hemtex med flera julskyltar julstämning ska jag inte köpa en enda ny julpyntgrej. För det behövs inte. Vi sparar pengar och konsumerar inte i onödan. 

*LÅNGPASS. Inte i hela december, men fram till  julledigheten väljer jag att träna kort och intensivt före långt och lågintensivt. Året ska avslutas och ledighet ska preppas. Min egen träning blir därför lite kortare men mer intensiv för att ge plats till luft i schemat. Jag tror att denna strategi gör att jag kommer vara sugen på lugnare och längre när möjligheten finns!

*DET TYPISKA JULKÖKET. Det ser ut som kriget hemma hos oss. Uppbrutet köksgolv och hallgolv av vattenläckan i oktober. Ett kök som på ena sidan inte har något kakel och nermonterade köksskåp eftersom vi ju påbörjade en köksrenovering innan golvet blev översvämmat (av en helt separat annan händelse, helt utanför vår kontroll). Idag svarar vi på offerten att få ordning på allt men jag sätter ingen deadline ”att ha det klart till jul”. Vi ska inte fira hemma, vi klarar oss och det går ingen nöd på oss – låt oss inte stressa ett byggprojekt där vi inte har något att vinna. Jag väljer att tycka att det fungerar som det är, oavsett att det är december. Ett nytt kök i januari 2018 fungerar precis lika bra!

Säsongens första åk i Åre brukar vara på lucia…

*LUCIASKIDÅKNING. Det smärtar mitt hjärta att det inte blir någon skidtestarhelg och luciaskidåkning, särskilt när det ser så lovande ut med snöläget på de flesta skidorter i Sverige. Men. Jag kommer få mycket skidåkning i vinter och de där luciatågen på förskolan kommer inte tillbaka förräns jag blir mormor-ish. Att missa årets småisar i tåg vill jag inte prioritera bort så jag väljer aktivt tippe-tippe-tipp-tapp och är glad för att jag kan välja så.

*GLÖGGFIKA HEMMA. Att socialt umgås hör till julen. I år gör vi inget adventsfika hemma men träffar istället vänner för brunch på Artipelag. Det blir en långsittning med vuxna och barn och gott att äta och vi köper oss fria från disk och fix.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!