Välkommen till din nya favoritblogg!

Göteborgsvarvet – tips i sista minuten

Göteborgsvarvet. Springer du loppet och satsar på pers? Har du råkat anmäla dig men inte tränat tillräckligt och känner att det ska bli en pina? Råkar du befinna dig i Göteborg och har kompisar som springer? Oavsett vem du är – ta chansen att delta i partyt! Och när jag menar delta menar jag inte att gå dit och ställa in skorna. Nej. Jag menar att göra skillnad. Nyttja tiden och ge allt du har. Det är enkelt att glänsa på den här festen. Jag berättar hur!

Springer du – LE och var glad. Den energi du ger till medlöpare runtomkring dig får du tillbaka. Gånger tre. Även om de inte ler och hejar på dig kommer du stärkas av att du gör loppet till något kul och den trötthet du känner försvinner. Hejar de tillbaks blir du ännu lite piggare. Ler du mot publiken och vinkar kommer de flesta heja lite extra på dig. Ni smittar varandra med löparglädje och du blir festens medelpunkt. Helt okej känsla!

Foto: Henrik Sandsjö

Är du publik – ta chansen att ge en massa energi. Om du ändå ska stå där för att heja, se till att heja personligt och ta chansen att göra skillnad för löparna som passerar dig! Istället för att ropa ”hejaheja” lite sådär i slentrian kan du istället ropa ”heja du i vita kepsen, du ser stark ut!”, eller ”heja 3080!- bra fart!”. Löpare som blir sedda får exakt samma behagliga känsla som du får i den där butiken du är stammis. Det går lättare när man blir sedd och hejad på, nästan oavsett vad som sägs!* Löpare lever länge på glada kommentarer och kanske kan just du bidra till någons nya personliga rekord. Oavsett om det var ett rekord i tid, i sprungen sträcka eller att de klarade ett mål de inte trodde var möjligt. Utöver den härliga känslan det är i att bära fram andra till fina prestationer kommer du som hejar ha mycket roligare om du aktivt deltar i partyt än står vid sidan och tittar slött. Tricket är att göra peppen personlig, men gärna så att flera åt gången kan ta till sig av det du säger. Kanske har många som passerar vita t-shirts? Lyft dem! Ser grabbarna och tjejerna från Volvo starka ut? Berätta det!

Saker löpare gillar att höra, varsågod, klipp ut och ta med:  Du ser pigg ut! Du är stark! Backen är snart slut! Snart blir det nerför! Du är mer än halvvägs! Du orkar, du är bra! Snyggt löpsteg! Bara liten bit kvar! Du fixar det! Du kan! Pigga ben!

*När jag sprang marathon och hade fyra kilometer kvar till mål kubbade en seg gammal finne om mig. Medelst han tog sig förbi väste han ”lääääng på stchegeeet!” på finlandssvenska. Jag blev grymt förbannad. Sen längde jag på steget och ökade takten. Han gav energi 2007 och jag minns det fortfarande klart, mitt i marathondimman.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!