Välkommen till din nya favoritblogg!

Sista minuten tips: Göteborgsvarvet

Om du ska springa Göteborgsvarvet i helgen – då är det dags att mentalt gå in i slutspurten och se till att du är helt på det klara med de mentala delarna, såväl som de mer praktiska förberedelserna.

Här nedan listar jag några länkar till bra mentala övningar, förslag på hur du kan tänka, och hjälp till att mentalt planera för ditt lopp. Helt enkelt lite bra sista-minuten tips!

  • Mental träning, övning: Succé vs katastrof
  • Förberedelse: Mentala fyrar – visualisera fram dina egna!
  • Med vilket syfte och mål springer du i helgen? Tre mentala tanketips inför tävling
  • Och så den här viktiga – UNDVIK att försöka på lördag!
  • Under tävling: När det lutar uppför eller raksträckan känns lång. Sätt en tänkt gummisnodd i en löpare framför dig. Se och känn materialet i din hand och hur det med sin gummibandskraft drar dig mot ryggen framför. Håll i och låt benen rulla med. När du så småningom möter motstånd. Älska känslan att få ta fram det allra yttersta av kraft som du besitter. Finn glädje i att behöva använda pannben och taggtråd. Fäst tanken i korta mantran där du är trygg. Att räkna till tio. Att säga “stark – snabb – mål” för dig själv. Gå in i dig själv för en stund, eller fokusera helt utåt. Hitta en ny känsla av nyfikenhet. “Vad händer där borta? Bäst jag springer dit och tittar”.

mestjobbiga med att träna

Ja, så kan man också tänka!

Det praktiska då? Well, det gamla vanliga gäller: Spring i kläder du känner dig snabb i, hellre lite för kallt klädd än för varmt, du blir varm när du springer. Vattenladda sista dygnet, inte redan nu – då får du bara gå på toaletten. Ät bra mat som din kropp är van vid. Rödbetsjuice kan vara ett fint tillägg då det i studier gett effekter som ökad uthållighet. Byt inte skor. Vaselin på insidan av lår, insidan av armar kan vara en bra grej (minskar risken för onda skav). Klipp tånaglarna. Prata med dina supportrar (om du har sådana) var du vill ha dem utefter banan. Skicka pepp-sms till andra du vet ska springa – du kommer få tillbaka glädje x2. Hämta nummerlappen utan stress i god tid. Ladda klockan, om du springer med det.

Stort lycka till!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!