Välkommen till din nya favoritblogg!

Cykelpass i maj

Maj månad ska fyllas med cykelpass utomhus, det är tanken. Alla ni som ska cykla Tjejvättern, Vättern, Cykelvasan eller kanske Siljan runt bör göra mig sällskap ute på vägarna. Om så inte in person så i tanken. Det är dags att bygga mängd! Det är också dags att faktiskt göra det utomhus. Det är sådan enorm skillnad att det inte går att jämföra att cykla inomhus och utomhus. Vinden mina vänner. Vinden. Så jäkla jobbig grej nuförtiden!

Man måste utgå från sina förutsättningar. Jag har en bebé att ta hänsyn till och som gör det lite trixigare att få till långa pass. Pass runt timmen och intervallpass under kortare tid är enklast att få till, men intervallpass vill jag inte köra med cykelvagnen bakpå. Jag tänker mig att jag ska göra den här cyklingen i maj:

Långpass: Pass där jag är ute minst två timmar, 4 st (realistisk målsättning, men kräver planering)

Distanspass: Mängdpass som jag behöver för att bygga cykelmuskler, i långsammare eller snabbare takt, i en till två timmar: 8 st (lättast att få till, inte så himla roliga, de kommer nog göras med bebén i cykelvagn)

Snabbdistans/intervallpass: 5 st, tar ca en timme (kräver planering, är superskoj och att bebén är med någon annan än mig)

Totalt 17 cykelpass med tanken att nöta och bana in musklerna på cykel. Jag vill inte ange sträckor eller exakt tid, utan tänker mig att antalet pass och ungefärligt tidsspann får leda mig rätt. Och intensiteten passen sker i. Du gör precis som du vill och som passar dig och din träning bäst. Ska du cykla lopp i sommar är det dags att du sätter fart. Häng med på cykelfokus i maj!

Långärmad funktionströja från Kari Traa ( från Blogger Boot Camps goodiebag) och cykeltröja från Crafts vårkollektion

Bilderna är från i torsdags då jag cyklade ett av de där åtta distanspassen. Bebén fick åka med i vagnen. Det känns att jag har 17 kilo på släp, bra för psyke och benmuskler när det känns som att man skulle kunna promenera om mitt fina cykelekipage i vissa uppförsbackar.

1/17 klart!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!