Välkommen till din nya favoritblogg!

Det nervösa pirret inför maxning

Kan ni också känna det? Det nervösa pirret i kroppen (eller kanske mest i huvudet) inför en maxprestation? Det är en hatkärlek för mig. Jag gillar verkligen att ta ut mig, på ett sätt som inte alla gör, men ändå tar det ju emot, det ska sägas. Det finns ett motstånd mot allt som gör ont, men jag gillar verkligen att ta mig igenom vilket jag förstått att inte alla gör. Det är något med den totala urpumpningen som attraherar. Eller kanske resultatet som kommer efteråt, i ökad kapacitet. Åh well.

Tre tips för dig som ska maxa: 

1) Tänk på tillfället med glädje!

2) Preppa dig på det bästa tänkbara sätt, det är kärlek till din kropp och för din prestation. Dina favoritträningskläder, massa sömn och god mat (inte för mycket, inte för tätt inpå, för tester på klinik sätter de gräns på 2 h innan), favoritvattenflaska, lyssna på energigivande musik inför etc.

3) Bestäm dig för att vara aktiv i huvudet – att sortera och byta ut tankar som fastnar. Ta fram strategier för hur du tar dig igenom mjölksyrasmärta och kan pusha en nivå till. Detta kan vara ett mantra, en målbild, att tänka på något helt annat, musik…

cykelintervaller

I eftermiddag ska jag maxtesta mig på cykel. Det kommer bli en hyfsat sorglig historia säger en del av min hjärna. Den logiska som vet om att jag hittills cyklat ett (1!) pass detta år. Mer ska det ju bli nu, men det är så sanningen ser ut fram till idag. Den andra delen av mig, den laddar på som den brukar. Med positiva affirmationer och med sug att ge allt. Att känna pulsen slå i tinningen och jag ser hur jag klarar så mycket mer än vad en testledare någonsin hade kunnat förvänta sig sett utifrån träingsläget de senaste veckorna. Mental träning och visualisering kallas det, och det hakar min hjärna på per automatik så fort någon säger ”test” eller ”tävling”.

I eftermiddag vet jag hur det blev. Hursomhelst är det ett ”startvärde” som kommer ut. Ett startvärde där jag inte har månader av tung träning som ska visa sig i resultat. Det finns inget sätt att misslyckas, bara en massa att vinna. Jag längtar en hel massa efter att dra igång cykelsäsongen! Om du vill ha ett maxintervallpass att springa kan du prova det här intervallpasset!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!