Välkommen till din nya favoritblogg!

Hoppande vattenflaskor

En sak jag verkligen vill nyttja min bloggkanal till inför cykelvasan är att be alla att cykla säkert. Den vanligaste orsaken till fall och olyckor på cykelvasan är – tro det eller ej – vattenflaskor. Vattenflaskor som skumpat ur sina behållare och då utgör farliga hinder för cyklister som inte hinner se/inte kan veja för att det är för trångt.

crescent-13

vattenflaskhallare

Till vänster är ett flaskställ som är dåligt anpassat för cykelvasan, till höger ett som håller flaskor på plats även vid stötigt underlag.

Jag minns hur det fullkomligt studsade vattenflaskor runt mig i flera av de brantare nedförsbackarna som också ofta var håliga och skumpiga och hur superotäckt detta var. Cykelvasan är inte teknisk på det vis att det är mycket rötter och stenar, snarare håligheter och stötigt. Snälla alla med startplats på cykelvasan, se över era vattenflaskställ. Sitter era flaskor/din flaska inte åt i stället är sannolikheten att den studsar ur stor. Då utgör din vattenflaska som skulle hjälpa dig framåt en direkt fara för cyklister runtomkring dig och det vill du väl inte? Nej, tänkte väl det. Se till att vattenflaskan inte kan hoppa ur och att du cyklar säkert! (tips från vasaloppsorganisationen)

Fler tips om cykelvasan: 

20 tips inför cykelvasan (anpassade för dagen/dagarna inpå!)

race report från 2012

Annat bra om cykelvasan finns här hos Helena.

Vill du testa sträckan men utan alla 12 000 medcyklister? Öppet spår har platser kvar, din chans att verkligen se vad du kan bränna 94 km på för tid eller att ta det exakt så lugnt som du vill med picknick i ryggan.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!