Välkommen till din nya favoritblogg!

Långpass med Värmdö CK

Lite nervös cyklade jag till Värmdö CK’s söndagspass. Mitt första pass i grupp för säsongen. Skulle jag har ens en suck att kunna hänga med? Skulle de behöva anpassa hela passupplägget efter nybörjarbalansen och icketekniken? Hur har jag det med orken?

Det visade sig att ingen från cykelklubben åt nybörjarmountainbikers till frukost (klockan  var ändå bara 09 vid samling). Det var härlig stämning och glatt. Vi gav oss av, ett gäng om ungefär sju cyklister, på långtur på Ingarös stigar. Farten var bitvis hög och bitvis väldigt behaglig/lugn och vi stannade ofta för att göra nya vägval. De täta stoppen gjorde att alla väntades in och det blev aldrig för tufft för någon. Jag är helt övertygad om att det absolut har körts snabbare träningar i klubbens historia, och att dagens upplägg anpassades efter gruppen. Precis så som det också ska vara när man tränar i grupp. Jag kan dock konstatera att jag hängde med bra i tempot, absolut inte var sist eller orkade minst. En självförtroendeboost som varade i två timmar!

Vi cyklade på allt från supersmalt med rötter på skrå (där jag lade mig ner till sist efter att ha känt att vurpan var nära länge) till breda tallbarrsstigar och små grusvägar. Jag hoppade av cykeln vid fåtal tillfällen där naturen var för trixig för tekniken, men inte oftare än andra (!) och på slutet kände jag att jag vågade mer och utmanade. Mycket handlar om balans, att slappna av och att bara våga trampa… Såklart blev jag ordinerad teknikträningen på onsdagar – som jag hoppas kunna pricka in då och då. Jag ser fram emot att lära mig mer!

Jag har idag fått det bekräftat. Cykel är en utrustningssport utan dess like. Det snackas gram, kolfiber, ramstorlekar, däckgrepp och (fan och hans moster) mer eller mindre konstant. Jag har också snappat upp att det är oerhört viktigt att det är SNYGGT det man cyklar på. Det känns kul att bege sig in i den här världen. Om än lite farligt. I morgon har jag dubbla träffar med personer som kan mer om vad man ska ha för cykel, komponenter, vad som är viktigt och så ska jag se något riktigt snyggt i cykelväg! Såklart får ni veta allt jag vet när jag vet det! Jag vet att jag hade på mig träningskläder från Craft och att det snart är dags att börja cykla barbent. Det ser ju lite roligt ut med cykelbyxor utanpå vanliga löpartights.

Kolla cykelsmilet! Långpasseufori av två timmar på cykeln. Det känns bra inför Cykelvasan!

Cykelutmaningen i maj: Långpass: 2 av 4, Distanspass: 3 av 8, intervallpass: 0 av 4. Totalt 5 av 17

 

 1. Åh, härligt!! Jag soffsurfar och imponeras. Terrängcykling är läskigt på gränsen till hjärtstillestånd för mig. Ungefär som terränglöpning. Bara otäcka rötter och stenar. : )

  Härligt att du är så tuff i kropp och knopp att du hänger på utan blodsmak och utan att de andra får stanna upp. BRA jobbat!!!

  …och jag som bara cyklar landsväg när jag får tillfälle kan bara säga ”jomenvisst” till det där med utrustningssport. Nästa gång jag cyklar ut på Ekerö blir det i burka… 😛

 2. Du ser härligt glad och tillfreds ut! Ja det är en riktig materialsport med cykel… det känns rätt jobbigt tycker jag. Jag äger inte ett enda cykelplagg förutom ett par shorts jag nyss köpte. Men man får väl utöka successivt!

 3. Roligt att du var med idag. Tyckte det gick riktigt bra för dig! Visst anpassar vi träningen, alla ska ju med 😉

  Tekniken behöver många slipa på, men det löser vi på onsdagarna.

  Hoppas vi ses fler söndagar på cykeln.

 4. Härliiigt! Cykel är ju grejen och oavsett sort verkar det vara en sjuk materialgrej hitan och ditan 😛 Men cykelbyxor utanpå? Ha dom underst! På racer har man inte ens trosor under… Men det kanske inte är lika öh ”nötande” på mtb? 🙂

  1. Nu är ni två som säger så. Jag har provat båda hållen o känner inte särskilt stor skillnad, men de korta byxorna är för fina för att gömmas! 🙂

 5. Cykel är en galen prylsport och jag har lite svårt för det…Det går jättebra att cykla utan alla dessa prylar enl. mig. :-)Bra jobbat hur som helst!

 6. Vad roligt det låter! Men tur att jag inte håller på med cykling, jag behöver inga fler utgifter 🙂 TYcker löpning kostar tillräckligt 🙂

 7. Kul att läsa! Känner igen känslan av att ansluta till en klubb och allt vad det innebär. Fortfarande galet imponerad av alla som lägger ner så mycket tid på ett intresse och driver träningar och planerar och ordnar med föreningslivet.

  Jag går i sälja-racer-cykel-tankar och funderar mer och mer på att köpa mtb istället, det känns mer jag med skogen 🙂 Skulle gärna se en köp-guide med nybörjarinfo för att leta en bra/lagom/grym cykel 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!