Välkommen till din nya favoritblogg!

Spinning med cykelskor – gör hela skillnaden

Jag var länge en sån som inte fattade grejen med spinning. Jag bara – ”jaha – där sitter de och svettas massor, cyklar frenetiskt men kommer ingenstans, fasen vad ovärt”. Jag hade testat ett gäng gånger (färre än tio) men aldrig hittat någon tjusning. Inget flow, inga svettfloder rann och att torka med handduk var det inte tal om. Jag funderade ett tag på om det var jag som gjorde något fel, sen släppte jag det och gick vidare med livet. Spinning fick andra syssla med. Jag var en löpare som nyttjade den friska luften!

Sen blev jag gravid. Var gravid. Fick (well jag skull nog inte likställa den upplevelsen med att lite fint bara få något överlämnat men ni fattar) en bebé. Och en förlossningsskada så omfattande att 2% har oturen att hamna där. Fick läkarord på att spinning skulle vara min grej och var extremt ledsen.

Sen gjorde jag sådär som man gör. Bet ihop, accepterade, gjorde det bästa av situationen. Jag åkte och köpte ett par cykelskor, för det var ju cykel med cykelvasan som skulle vara årets träningsmål. Det var fortfarande vårvinter, för tidigt för att cykla utomhus och jag bokade spinningpass för att förbereda inför cykelsäsongen.

Andréa tog emot mig med öppna armar. Jessica visade upp spinningmagi när den är som bäst. Jag gillade känslan och började fatta. De där timmarna med löparskor på spinningsalen var faktiskt så bortkastade som jag tyckte de var, för jag hade inte gett mig själv chansen. Spinning ska köras med cykelskor. Punkt. Om så att man bara tränar spinning varannan vecka, en gång i halvåret eller för tusan – en gång i hela ditt liv ska det göras med spinningskor/cykelskor. För först då får man hela upplevelsen.

Innan cykelskorna blev mina ben bara tvärtrötta, långt innan hjärtat och pulsen steg hade jag mjölksyra överallt. Det var fortfarande lite sådan tendens i början, men en helt annan känsla med att sitta fast med fötterna och få snurr på de stillastående hjulen. Känslan blir en annan.

Spinning: Körs med cykelskor. Tränas så ofta man vill och så länge det är skoj. Gärna för olika instruktörer och med varierande upplägg. Komplettera med annan träning så som styrka och smidighet och kom ihåg att cykel utomhus skiljer sig från cykel inomhus, men att det blir en bra förberedelse om man tränar rätt. Kände du som jag – testa med cykelskor. Det blir en annan känsla och kanske har du hittat en ny träningsfavorit! Det var det önskade inlägget om spinning det!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!