Välkommen till din nya favoritblogg!

Uppladdning inför cykelvasan

När jag nu laddar upp inför Cykelvasan gör jag det i samarbete med och med hjälp av Coldzyme. Jag har varit frisk större delen av sommaren och nu när jobb och förskolor startat vill jag såklart behålla den trenden.

Till min hjälp har jag smarta rutiner som handtvätt, cykelpendling (istället för att åka buss) och att jag sprayar Coldzyme i munnen cirka två gånger per dag. Coldzyme är en munspray mot förkylning som lägger sig som en skyddande hinna i svalget och hindrar förkylningsvirus att få fäste. Den fungerar både helt preventivt om man inte känner något alls, men tas också vid första förkylningssymptom och kan då hjälpa till att förkorta eller hindra en förkylning från att bryta ut. Jag tycker att den fungerar klockrent och har använt den i över två år!

coldzymejuni-4 förkylning

 

Uppladdning inför cykelvasan – min införvecka:

Måndag: Cykelpendling, totalt 4,6 mil asfalt på mountainbike. Tävlingsfart.

Tisdag: Däckbyte till smalare däck. Cykelvasan är inte så tekniskt svår vilket gör att jag tycker att man skall prioritera lättrullade däck. Jag cyklar nog på originaldäcken till min Crescent Marathon, Kenda small block eight 60. Om du vill byta däck till smalare och mer lättrullade kolla Continental Race King och Bontrager.

Onsdag: Cykel till jobbet. På kvällen kör jag Klungpass. Planerar att cykla en sväng tillsammans med andra, i cykelvasanlik terräng för att vänja kropp och knopp. Jag har mest cyklat själv i sommar och det är stor skillnad mot att vara flera.

Bitvis kan det vara trångt på vasan, på grusvägarna efter asfaltsstigningen i starten (där man är många i bredd) bildas genast två led, det vänstra kommer gå snabbare än det högra. Se till att du kan kika ut över vänster axel utan att vingla, flytta ut (genom gräs/tjockare grus), cykla förbi och in i ledet igen på ett effektivt sätt. Att ha cyklar på båda/ena sidan om sig i full fart kan vara otäckt om man inte är van. Träna också på att ta upp och sätta tillbaka flaskor utan att tappa massa fart – sådant kan göra medcyklister i ledet tokiga och det blir ryckigt för alla/högre olycksrisk.  Alla kommer ha glädje av kommunikation i spåret: ”kommer vänster”/”håll höger” är bra kommandon när du cyklar om. I början kan det kännas superkonstigt, men det ökar säkerheten för alla extremt mycket med kommunikation. Ett enkelt ”se upp” om det är gropigt (vanligt) eller blir smalt eller du ser något hända längre fram kan vara guld värt.

wpid-2015-07-03-14.12.47.jpg.jpeg

Torsdag: Yoga och lätt styrketräning. Packa väskan. Jag kommer att cykla i samma kläder som jag körde i på HÅEC. Lila cykeltröja, svart hjälm, svarta cykelbyxor och lila kompressionsstrumpor, så är planen nästan oavsett väder. Cykeln får nog åka bil hem från jobbet den här dagen.

Vi ser till att äta bra och gott hela veckan ( eller ja, egentligen alltid, men är extra noga nu) och från onsdag-torsdag är jag supernoga med att ligga plus energimässigt.

åreextremechallenge2015-16coldzyme

En blir lätt lite nojig inför större händelser och särskilt lopp och tävlingar. ”Inte bli sjuk nu!” är en tanke som snurrar och här har jag haft och har bra hjälp av Coldzyme. Det är lika roligt varje gång ni återkommer till mig med kommentarer om att den faktiskt fungerar efter att ni testat och köpt ett eget exemplar.

För er som är nyfikna på Coldzyme och har ett viktigt lopp eller händelse att förkylningsskydda finns munsprayen på de flesta apotek, här online på Apotek hjärtat och på Apoteket exempelvis! Coldzyme finns i två storlekar. Coldzyme onecold är mindre, den större flaskan räcker lite längre.

Fredag: Resdag. Hämta nummerlappar, tejpa på gel på cykel, kolla av däcktryck. Blanda energidryck.

Lördag: Raceday! Jag startar i led nummer 18 med nummer 5769.

Inlägg i samarbete med Coldzyme – som supportar mig – stort tack för det! 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!