Nätet och träningsvärlden svämmar över av ”nyttiga och goda recept”. Jag säger äsch. Ibland gör jag goda mellisalternativ, ni vet, energibollar och sådant. Toppen. Ibland bakar jag härligt bröd med bra grejer i. Bra bränsle, som ger kroppen vad den behöver. Önskar jag hade mer tid… Men när det kommer till att baka. Då finns det helt enkelt ingen anledning att inte använda smör och socker. Ingen anledning att det inte ska smaka så gott som det kan. För det handlar om mängd och frekvens. Äter jag blåbärspaj en gång i veckan, eller två som det blir när det blir rester, finns det ingen anledning för mig att inte göra den så god som den kan bli.
Frågor på det?
Blåbär i pajform, strö potatismjöl och lite strösocker över. Smält 150 gram smör. Blanda smör, 3 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 2 dl socker – muscovado, 0,5 tsk vaniljpulver och en nypa salt. Smula över pajdegen. Grädda i ugn ca 175 grader tills smuldegen fått lite färg. Njut med vaniljsås!