Välkommen till din nya favoritblogg!

RAW Kladdkaka med hallon

Energibollar på casew, havregryn, agave, vaniljpulver och diverse smaksättning har jag gjort några gånger. Ibland med smak av cookie-dough, ibland med citron/lakritssmak. Häromdagen var jag på väg att göra samma bollar fast med hallonsmak.

2 dl casewnötter, 1 dl havregryn, ca1,5 msk hasselnötssmör, 0,5 tsk vaniljpulver, 1 msk agavesirap och 1,5 dl hallon och ca  0,5 dl kakao kördes ihop i en mixer. Obs, kör havregryn och hela nötter först, till ett fint mjöl, tillsätt sedan resten.

Men jag fick inte till det! De smakade liksom för lite hallon och för mycket kakao mot vad jag hade tänkt när jag fått till den vanliga bollkonsistensen. Så jag fortsatte helt enkelt att ösa i hallon. Och lite mer sötning med agave. Med mer hallon och mer sötma blev smeten kladdigare än någonsin. Aha tänkte jag… Kladdkaka!

Varpå jag formade smeten till tårtbitar på assietter. Det blev ungefär fyra stycken ganska små men härligt mäktiga kladdkaketårtbitar som jag sedan lät stelna i kylen. Någon timme senare åts de med en stadig klick rejält sötad vispgrädde, detta eftersom kladdkakan var smakrik, men inte särskilt söt.

Annorlunda, men gott med en kladdkaka som aldrig rört ugnen. Den där runda smaken som smör skapar saknas, men jag tror att man kan runda till den och komma något närmre med exempelvis lite kokosfett i smeten. Om man vill. Själv lyckas jag aldrig inkludera det där kokosfettet i någonting alls.

Hallon alltså, en så bra grej ändå. Och vad bra det kan bli även om det inte blev som man hade tänkt från början!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!