Välkommen till din nya favoritblogg!

Ät färgglatt!

Hård träning är stressande för kroppen. För att motverka och skydda kroppen mot de fria radikaler som bildas och frisätts vid träning är antioxidanter ett viktigt skyddsmedel. De bryter ner de fria radikalerna och hjälper kroppen!

Färgpigmenten i olika sorters frukter, grönsaker är guld värt och kan stärka vår hälsa eftersom det i pigmenten sitter mängder av de ämnen vi kallar antioxidanter. Därför kommer jag nu i förkylningstider och influensatider med en uppmaning om att äta lite extra färgglatt. Välj att varje dag ge dig själv lite av så många färger som möjligt. Lite (eller mycket) orange, lite grönt, en del rött, gult och även  fina färgen blålila ger ett bra grundskydd. Färgpigmenten är naturens egna skydd mot bakterier, virus, sol, svamp eller insekter och ju starkare färg desto bättre effekt. Väljer du mellan två paprikor – ta den med starkast färg!

Om du funderar på vad meningen är med att välja ekologiskt kan du läsa den här artikeln som är enkel och bra! Jag försöker att välja smart men erkänner att jag här och där tar det billigare ickeekologiska alternativet när matvarubutiken helt enkelt gör det för svårt för mig att välja annorlunda. Ja. Så kan man ju också se det, att det är lika delar branschen som odlar som branschen som säljers fel.

Citroner och bananer är jag dock benhård med. De får bara följa med hem om de är eko.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!