Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagens övning: rörlighetsövning med revolved downward dog

Hej kompis! Är du sugen på en ny övning till din rörlighetsuppvärmningsrepertoar? Hoppas, för jag har en till dig! Här är min tolkning av yogans revolved downward facing dog, som jag gärna gör som del av min egen rörlighetsuppvärmning.

Rörlighetsövning inchworm walk out to revolved downward dog

Snajdigt namn va? Att ge övningar namn är utmanande, men den här får namnet ovan, som beskriver vad det handlar om. Tanken är att övningen aktiverar din baksida och väcker din coremuskelatur, allt i ett flöde.

  1. Stå rakt upp och ner och böj dig framåt och sätt händerna i marken. Gå med små små steg ut med händerna och så raka ben som möjligt, tills du kommer ut i en planka. 
  2. Gå sedan efter med fötterna i små steg, in mot händerna, stanna där du kan sätta ner hälarna. Förläng i ryggen sträck höften bakåt.
  3. Lyft en hand och sikta diagonalt mot utsidan av ankeln. Ta tag om du kan, kika in och säg hej ryggen, kul att du är med, eller annat valfritt där du känner att kroppen vaknar. Sätt tillbaka handen och gör samam diagonala sträckning på andra sidan. Kliv in med fötterna och gör nästa repetition. 
  4. Berätta om du gillar den!
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!