Välkommen till din nya favoritblogg!
grow åre

Grow, restaurang i Åre

Grow heter en ny restaurang i Åre. restaurangen Grow är en del av Holiday Clubs nya verklighet och koncept, att vara ett hotell med mycket fysisk upplevelse och aktivitet. Till större aktivitetsutbud och fjällvärldens snyggaste gym (SATS Åre) kopplar Holiday Club den nya restaurangen Grow. Grow har precis som namnet antyder, ett fokus mot det som växer och gror. På Grow står grönsakerna och rotfrukterna i fokus och kött och fisk blir tillbehör.

Restaurangen hittas på Holiday Club, precis innanför dörrarna och precis nu byggs restaurangen upp och öppnar till skidsäsongen 17. Här är lite bilder från en fantastiskt välsmakande middag från vår pressresa till Åre i förra veckan som gjordes i samband med invigningen av gymet. Givet att restaurangen inte är färdigbyggd fick vi en härlig annorlunda matupplevelse i båthuset på Åresjöns strand. Kanske kommer möjlighet att dinera så som vi gjorde finnas även för gruppresor och konferenser framåt, för det var verkligen mysigt och gav en alldeles speciell inramning.

Efter välkomstbubbel i lobbyn på Holiday Club tågade vi ner till båthuset på marschallupplyst väg, framme lyste eldkorgar upp och vi steg in i den vackert dekorerade middagslokalen.

namnlost-1

namnlost-2

namnlost-3

namnlost-4

Dukning med inspiration från fjällvärlden omkring

namnlost-10

namnlost-13

grow, restaurang Åre

Till förrätt åt vi en fantastisk jordärtskockssoppa, därefter serverades huvudrätten på olika fat. Det var röror, rotsaker och lammrostbiff band annat. Grow jobbar enligt konceptet ”family style”  på kvällstid, där bordet delar på gemensamma fat och skålar med vegetariska röror, varma sallader och härliga smakblandningar. Varje person i sällskapet väljer sitt tillbehör med kött, fisk och vegetarisk proteinkälla som alternativen. Ett urval av förrätter väljs från buffé och till dessert finns flera val på meny. Barnen kommer kunna välja eget från egen buffé vilket borde bli ett lyckat sätt att servera mat till barn.

Till maten serverades två olika sorters öl från det lokala bryggeriet i Huså, på andra sidan Åreskutan. jag är ingen stor öldrickare men smuttade på det som hade en touch av hallon och blåbär och det var lite som en blandning mellan en cider och en öl. God!

namnlost-14

 

namnlost-18

namnlost-19

Till efterrätt serverades ljumna bakade äpplen med kanel och vaniljglass som tillbehör. Kaffe och te drack vi från fina koppar framtagna ur träd. Genuint, varmt och härligt – det är tre ord som beskriver restaurangupplevelsen och kvällen i stort. Jag njöt av att lyssna till smarta kvinnor som berättade om planer och idéer (Sats marknadschef Cecilia och Holiday Clubs VD Pernilla), pratade bröllop och livet med Sofia, pratade resor och upplevelser med Sofie och Linda från magasin Stark, fick uppdatering av Therese om hur allt det nya är i Åre och snackade PT-pussel med Charlotte och hade det allmänt jättemysigt. Den enda jag inte hann prata så mycket med var Sara, som varit med och planerat det fina innehållet i resan, men vi får ta igen det nästa gång jag är i Åre!

grow restaurang åre

namnlost-20

namnlost-21

namnlost-29

Jag ser fram emot att komma tillbaka till Grow med familjen i januari och äta middag family style på goda råvaror, kanske efter en skiddag och ett eftermiddagsbad. Precis så ska aktivitet och relax sammanföras på Holiday Club.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!