Välkommen till din nya favoritblogg!
längdläger vasaloppet

Längdläger inför vasaloppet eller tjejvasan

Äntligen – nu blir det event och längdläger med mig och träningsevent.se igen!

Att se till att åka längdskidor innan man ställer sig på start i något av Vasaloppen, det är en väldigt smart sak. Att få bra coachning några dagar i början på säsongen och få nycklar att jobba vidare med hemma är enormt värdefullt. Det år jag åkte tjejvasan var vi ett gäng som åkte till Björnen i Åre på längdläger och åkte ihop. Det var dock ganska mycket chans och inte så uppstyrd teknikträning, men kul hade vi. För alla er som ska åka något av vasaloppen 2017  eller som rent allmänt vill ha bra uppstyrd skidträning och coachning från riktigt duktiga längdåkare tillika också duktiga pedagoger som tränat motionärer förut har jag satt samman en skidhelg. Tanken är bra skidåkning och god mat och fokuserad träning, utan att behöva ta en massa ledigt från jobbet. De flesta av oss håller hårt i semesterdagarna, därför har vi förlagt lägret så snösäkert vi kan men med så litet avstånd från Stockholm och de andra större mälardalsstäderna som möjligt. Vi drar igång fredag eftermiddag och avslutar söndag efter lunch.

 

längdläger vasaloppet

Lösningen blir ett längdskidåkningsläger den 13-15 januari i Norberg/Avesta och vi åker skidor i Engelbrektsloppets skidspår. Engelbrektsloppet med tjejvariant Kristinaloppet går några veckor efter vårt läger och är också seedningslopp till vasaloppet. Grabba tag i en vän och kom med!

Coacherna kommer vara dubbla OS-guldmedaljören Björn Lind och forna landslagsåkaren Fredrik Persson. De jobbar idag tillsammans med att göra allt möjligt längdåkningsrelaterat, från att arrangera resor till Marcialonga till att ta fram en egen kollektion med skidkläder under namnet WEASE sportswear. Jag kommer bistå gruppen med ett fyspass med fokus på längdskidåkningens kravprofil samt prata träningsplanering. Vi tänker oss en härlig grupp som tillsammans kan gå från klarhet till klarhet och få med sig grymma förutsättningar för att ha kul under resten av säsongens skidåkning. Du behöver inte vara anmäld till något skidlopp för att delta på lägret, vi har utrymme och möjlighet att ta emot såväl nybörjare som mer erfarna skidåkare och anpassar grupperna efter deltagarna.

Här läser du mer om årets skidläger i min regi! Det går utmärkt att ge lägret i julklapp till någon, ange bara information om detta i anmälan. Sista anmälningsdag till lägret är satt till 15 december men vi tillämpar först till kvarn om platserna.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!