Välkommen till din nya favoritblogg!
köttfärsås med grönsaker

Köttfärssås med grönsaker

Har ni också en ambition att äta mer grönt och kanske tänkt på att blanda upp köttfärssås med grönsaker? Jag har sedan länge tomat, morot och lök (förstås) i köttfärssås men har tänkt att det borde gå bra att ha i något mer som gör köttfärssåsen både mer dryg och mer hälsosam. När jag skulle laga middag  igår tänkte jag just på detta, grönsakerna och nötfärsen och sedan hamnade mina ögon på det blomkålshuvud som legat i kylen ett par dagar. Det borde funka tänkte jag, och skred till verket. Slutresultatet blev kanon, men jag tänkte att jag tar med er på resan så ser ni hur jag gjorde. Alright!

ombresmoothie-8

Såhär gör du Sofias köttfärssås med mer grönsaker:

Ha ner följande i en blender/mixer som har hackkniv.

  • 0,5 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1,5 skivad tomat (rester, kan uteslutas)
  • 0,5 hel vitlök
  • 5 soltorkade tomater
  • Lite olja från soltorkade tomaterna
  • Salt och peppar

Och så river du en stor morot eller två normala på en fin sida av ett rivjärn.
köttfärsås med grönsaker

köttfärsås med grönsaker

Ha i smör i en stor gryta, vänd ner 800 gram nötfärs, ditt grönsakshack som är minst lika mycket som nötfärsen. Ha i två paket med soltorkade tomater. Krydda det hela med två köttbuljongtärningar, salt, peppar, lite chiliflakes, lite spiskummin och två matskedar frusen hackad basilika från frysen. eller färsk om du har och föredrar det. Om du önskar an du också ha i lite chilisås, det höftade jag i av bara farten.

ombresmoothie-3

Låt sedan grytan puttra i den tid du har på dig, men en halvtimme minst vore bra. jag brukar normalt steka min köttfärsås men nu blev den lite mer ”kokt”, givet mycket vätska i grytan och jag inte fräste nötfärsen först. Resultatet blir en finfördelad köttfärsås som blandar sig väl med nykokt pasta, helst spagetti och jag brukar koka en fullkornsvariant. Lite ketchup till och sallad vid sidan för den som kommer ihåg att ta fram. Alldeles oavsett har du en köttfärsås med grönsaker en masse och du har matlådor för en vecka. Inget barn eller vuxen märkte av någon annan smak än ”supergott!” och jag var nöjd att  jag fått i dem grejer de annars inte äter.

ombresmoothie-6

ombresmoothie-7

Ingen kan ana ett halvt blomkålshuvud där inte!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!