Välkommen till din nya favoritblogg!

Maten i Thailand

Maten i thailand var stark, kryddig och passade mig utmärkt. Vi startade varje morgon med frukost på Villa Mangosteen, Rosa Skrots resort. Här fick vi yoghurt med färsk frukt av varierande form, oftast vattenmelon, mango, passionsfrukt och ananas. Till det mysli, toast, ägg samt tillbehör i form av jordnötssmör, smör och marmelad. Juice och kaffe att dricka.

traningsresathailand-69

Vi åt lunch på stranden de flesta dagar. Jag varierade mig i menyerna; soppor, grytor, pad thai och paneng curry. Eftersom jag älskar skaldjur åt jag ofta jätteräkor eller tigerräkor. Hemma äter jag det sällan, men här gjorde jag ett undantag på jätteräkan.

khokohkhao-haplabeach-24

stående khokoh-7

Här ovan en het lemongrass soup med räkor. Till de flesta ätterna beställde jag ris till på sidan om. Riset gör de heta rätterna mildare och är bättre att dämpa stark mat med, än exempelvis med att dricka vatten. thailandsresan dag 1-10

Vissa kvällar åt vi på stranden. På memory beach, efter vår solnedgångsyoga åt jag en supersmarrig vattenfallsbiff. Thailands äkta version av min biffsallad på thaisätt på ett ungefär. Något jag tar med mig är deras otroligt goda papyasallad som en sidorätt.

Andra kvällar åt vi på Villa Mangosteen, då vi ju hade halvpension där. En lunch på stranden kostade runt 160 bath, vilket motsvarar runt 40 kronor. Den kväll jag åt dyrast, för 520 bath åt jag grillade dagsfångade tigerräkor, tre stycken, och vitlöksbröd. Ett kalas som totalt gick på  130 svenska kronor.

stående khokoh-8
thailandsresan dag 2-4

Nere i Khao Lak, längs hubudgatan, hittade vi ett mysigt café vid namn Café Kantary. De hade kall AC, magiskt god glass och härliga frappes och shakes.

Jag var inte särskilt hungrig när vi gick på eftermiddagsmarknad, men här hade man kunnat äta sig mätt för en spottstyver.

traningsresathailand-3

traningsresathailand-4

traningsresathailand-5

Vid poolkanten eller på solstolen. Färsk kall kokosnöt svalkade bra. Jag gillar inte kokosvatten på tetra, men the real deal var härligt. traningsresathailand-1

Hur eftermiddagarnas mellanmål kunde se ut har jag konstaterat i det här inlägget.

stående khokoh-19
fruktshake

Fruktshakes to die for. Mer fruktshakes i mitt liv nu alltså! Det får bli sommarens och vårens grej, the revival of the fruktshake.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!