Välkommen till din nya favoritblogg!
vegetarisk macka

Recept vegetarisk macka

Här kommer ett recept på en matig vegetarisk macka som kommer stå på mitt lunchbord många gånger. Jag gillar att få lunchen på bordet på ett kick, mat på 5 minuter är en höjdare och det här är en sådan rätt som absolut hinner fram på angiven tid. En snabb tillredning av maten behöver inte betyda att den inte är lagad med omsorg eller med omtanke. Jag gillar mat som vill kroppen väl och som smakar mycket. Soppa är förresten också en sådan maträtt som man kan göra relativt snabbt och som kan smaka massor, beroende på hur man komponerar ihop den förstås. Men mackor alltså, det är en fantastiskt bra grej, särskild varma sådana.

Avokadon är bra just nu, jag köper massivs och gör som röra, mosar på macka eller tärnar ner i sallad. Jag vet att avokado i chokladmousse, eller snarare chokladmousse på avokado är populärt och ska nog göra det någon dag i veckan, om jag kan bringa mig själv till att anse att det inte är waste of avokado, då den är så god i sin egen smak. Gör man chokladmousse på den ska den ju smaka choklad och således inte stoltsera med avokadosmak. Oh well, det blev lite sidospår här. Soppa och mousse från recept på vegetarisk macka, men det är så det blir när jag låter tankarna flöda kring goda grejer inkluderade här. appropå. Bruschettamixen som är färdigköpt röra på glasburk är fantastiskt god, som en blandning mellan en kräm på soltorkad tomat och en pesto eller en olivröra.

vegetarisk macka

namnlost-2

För en matig vegetarisk macka behöver du:

  • Halloumi
  • Avokado + chiliflakes
  • Bruschettamix (röra på glasburk, från Garant)
  • Valfritt bröd

Stek halloumin gyllene, gärna i lite olivolja smaksatt med chili. Ta ur avokadoköttet och mosa lätt med en gaffel och strö över chiliflakes. Bygg din macka med halloumiost, avokado, halloumiost igen följt av bruschettamix. Lägg locket på och ät genast!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!