Välkommen till din nya favoritblogg!

Mellis i bil

mellis i bil

Den här veckan kommer jag resa en del och då blir det precis som rubriken antyder, mellis i bil. I samarbete med Naturdiet vill jag snacka lite med dig om just mellis på språng (eller hjul).

Vi åker mycket bil i min familj, det blir så med skärgårdshus och Åre-lägenhet och föräldrar och syskon och svärföräldrar långt bort. Milen adderar på och tiden i bilen därtill. Givet mycket tid för fältstudie har jag kommit fram till en grej. I bilen är det svårt att komma undan sådana känslor som rastlöshet, stress eller irritation. Hand upp du som tutar och hytter med näven i någon slags road rage men som annars är lugn som en filbunke! Den här rastlösheten (eller stressen, eller irritationen) den dämpar vi gärna med att äta och när det kommer till att åka bil, då är det många som direkt kopplar till godis.

Godis mättar inte särskilt väl och ger oss inte heller bra förutsättningar för att prestera något långvarigt koncentrationskrävande. Tipset att undvika blodsockerkarusellen som kommer av godis gäller ju mest varje dag, men blir lite extra viktigt och tillämpningsbart i bil känner jag.

Tidigare har jag berättat om Naturdiets bars och nu har turen kommit till två nya shakes, mintchoklad och cookies and cream. Det som är riktigt grymt med dessa är att även om de smakar som allra bäst direkt från kylen så kan de förvaras i rumstemperatur och blir inte dåliga av att färdas med i bilen.

Har du också en partner i livet som ständigt klagar över skräp i bil (kettlebells, gummiband och yogamattor är inte skräp, may I add, de är arbetsredskap!) då kommer du också undan bättre med shake än med frukt, ägg, avokadomacka, godispåsen eller bars som kan ge chokladsmul i sätet.

Smidigt, mättande, god smak och låg sockerhalt är alla karaktärsdrag som jag önskar mig av ett mellis, här får Naturdiets shakes nära full pott. Jag gillar mintchoklad allra bäst då den smakar lite som en mildare och flytande after eight.

På fredag rullar jag mot Norberg för längdläger och jag åker exakt den där tiden när jag inom en kvart kommer bli hungrig på mellis. Det kommer också nära nog exakt se ut såhär i min bil då! På söndagen åker jag hem vid tvåtiden, exakt mellistid kommer även då infinna sig i bilen. Tur att jag har mitt mellis klart och kan hålla humöret på topp.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!