Välkommen till din nya favoritblogg!

Sidoutfall i tre varianter

Idag vill jag ge dig tre tips hur du kan laborera med ett sidoutfall. Sidoutfall stärker dig i riktningsförändringar och är en typiskt bra övning för personer som utför bollsporter.  Den utmanar också din rörlighet i höften, givet att det är ett sidosteg jobbar du också i ett annat rörelseplan än det normala framåt/bakåt vilket kommer stärka dig. Med de här varianterna, där en hantel adderas i en and åt gången lägger vi på krav på stabilitet i skuldra och viss rörlighet i axel.

Utförande sidoutfall:  Alla tre versioner av sidoutfallen har samma startläge, med en hantel (eller vattenflaska på bilderna i detta fall) vid axeln på samma sida som benet som tar ett sidosteg. Ta ett stort glidande steg ut åt sidan, samtidigt som rumpan går bakåt. Stabilisera i ditt knä som blir böjt, låt det inte falla inåt. Stark mage! Variera sedan enligt bilderna, där du i version 1 låter din hand med hantel gå rakt ner mot marken. I version två riktar du hanteln diagonalt mot foten du inte kliver ut med. I version tre siktar du utanför foten du inte kliver ut med, diagonalt i en twist.

sidoutfall

När du kliver tillbaka, jobba atletiskt med ett rejält fråntryck. Jag brukar säga ”gör det som du menar det!” Armen går upp och foten kommer in i en synkroniserad rörelse.

Här fick du alltså en kanske välbekant övning i sidoutfall, men som med en adderad hantel blir tre helt nya övningar. Hoppas du gillar den!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!