Sallad till julbord, det är kanske något du funderar på såhär efter lucia? Jag gör det i alla fall, och när jag tänker på sallad till julbord gör jag det eftersom ett julbord kan upplevas så tungt. Om man adderar några härliga sallader, eller en enda, gärna med extra lyxiga tillbehör så som granatäppelkärnor, buffelmozarella och pinjenötter sker en förflyttning.
Grönt och grönsaker kan lätt få en bortglömd plats på julen, när sillar och revbensspjäll tar över. Jag gillar i och för sig sill nuförtiden men ni vet vad jag menar va? Grej, på grej, på grej på julbordet som är varm och fet. Fräscha salladsmixer känns efterlängtat bara av tanken på tung julmat.
Jag gjorde en rejält god sallad med granatäpple förra året, den är ett hett tips så som den var och jag kanske modifierar den ytterligare till i år!
Det här är ett bra exempel på sallad till julbord!