Välkommen till din nya favoritblogg!

3 snabba träningspass för julveckan

Everydaystories partner promotion

Julen och träningen – lätt eller svårt

”Det är ju bara jul en gång om året – kan du inte bara slappna av!”.  I de flesta fall skjuter de som säger så långt ifrån målet, för de har inte fattat att träningen är något som vi som tränar ger till oss själva av glädje och omsorg. För att vi mår som bäst, blir som gladast, klarar stresspåslag bättre och blir bättre partners/familjemedlemmar. Träningsgåvan under juletid är således både en gåva till den egna kroppen och till omgivningen.

Utöver eventuellt muttrande omgivning finns det tre andra saker som kan göra träning under julveckan lite utmanande. Det första är att vi är mitt i en sjukdomsperiod deluxe. Så sjukt många är sjuka. Den andra är pressat tidsschema där mycket ska klämmas in och den tredje är utmaningen i att kanske inte vara hemma där man har sitt gym eller sin träningsutrustning. Som ambassadör för Coldzymemunsprayen mot förkylning, vill jag och Coldzyme tillsammans ge dig lösningen på julträningsproblematiken. julstressen

Julens träning – låt oss hjälpa dig:

Av mig får du tre snabba träningspass som får dig att fixa två av de tre hindren. Hinder ett, det där att bli sjuk, kan förhoppningsvis Coldzyme hjälpa dig att stoppa.

  1. Den lilla sprayen som finns på apotek har i klinisk studie visat att den hindrar förkylning att bryta ut / kan förkorta sjukdomstiden när det kommer till förkylningsvirus. Spraya i munnen vid första symptom! Jag är supernöjd konsument. Coldzyme fungerar så att sprayen lägger sig som en skyddande hinna i svalget vilket förhindrar förkylningsvirus att få fäste. Kan tas som rent förebyggande – dags att skydda julveckan – och när förkylning brutit ut.

coldzyme

2 & 3:

Träningspass nummer ett: 

Ett filmat träningspass  (om du vill kolla på youtube följer du länken, titta här genom att trycka på bilden ovan) med fokus på ben och puls, särskilt bra för löpare.  Du kan antingen kika och snabbspola för att få helheten eller ta fram grejer du behöver och göra passet i mitt sällskap. En matta, en bänk eller stol, en tyngre kettlebell samt gummiband är bra redskap att ha till hands, men jag ger också övningsalternativ utan vikter på slutet.

 

Passförslag 2: Högintensiv löpning plus rörlighet. Du behöver endast träningskläder och löparskor, klart på 30 minuter. Värm upp genom jogg i 5 minuter. Spring sedan i vad som för dig är en hög hastighet i 30 sekunder, följt av lugn promenadvila i 30 sekunder. Upprepa detta i 20 minuter. Varva ned i 5 minuter med dessa övningar:

4 rörlighetsövningar

Träningspass nummer 3: Tomte-tabata, 25 minuter. Du behöver en tabata-app i din telefon. Gör passet med tomteluva på för extra tomtefeeling. Varannan övning är pulshöjande och varannan en klassisk styrkeövning. Kanske får du med dig fler till detta pass?

tomtetabata

Så. Det var tre träningspass och en magiskt bra förkylningsprodukt som tillsammans kan hjälpa dig att få en bra träningsvecka även i juletid. Om du vill röra på dig och känner att du gärna river av något snabbt men inte har tid med långa långpass och inte har så mycket utrustning.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!