Välkommen till din nya favoritblogg!

Smaktest hasselnötssmör

Det dyker upp olika nötsmör på marknaden. På vår lokala men stora Coop Forum finns nu fullt sortiment av olika nötsmör från två tillverkare. Det bäddar för smaktest! Först ut i matchen kring vilka som är nötsmörsmästare mellan Monki och Kung Markatta är hasselnötssmöret.

Båda alternativen är gjorda på ekologiska rostade hasselnötter. Monkis burk är stor och rejäl, hela 330 gram, medan Kung markattas innehåller 180 gram. Priset för Monkis smör ligger kring 70 kronor och Kung Markattas runt 50 kr. (Burken från KM kom hem till mig med bud)

Kung Markatta vinner matchen i smak. Deras hasselnötssmör är lenare och har en trevligare konsistens som är lätt att röra ihop och få jämn. Konsistensen påverkar faktiskt smaken i det här fallet. Monkis är okej, men är svårt att röra till en jämn smet. Det är naturligt att oljan (den naturliga från hasselnötterna) stiger i burken men i Monkis fall blir detta ett problem då nötsmöret inte vill blanda sig bra vid omröring.

Hasselnötssmör passar bra i bakverk, i glass. Naturellt i gröt tycker jag inte att det är särskilt kul, men adderar man lite skivad banan börjar mina smaklökar jubla.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!