Välkommen till din nya favoritblogg!

Varma vinterhandskar för barn och baby

Varma vinterhandskar för barn är ett kärt ämne hos mig då jag har två barn som likt mig själv har lätt att frysa. Jag vill därför i detta inlägg ge dig en guide kring hur jag tänker och köper varma vinterhasndskar för barn och baby. Inlägget innehåller afiliatelänkar, som kan ge mig några kronor om du väljer att lita på mitt tips och handla de vantar som jag själv köpt och rekommenderar!

När jag säger barn menar jag barn i åldern 0-7 år ca, jag utgår från de vinterhandskar som vi använder och använt, testat och bedömt! De som jag inte tyckt var bäst kommer inte in på listan av rekommendationer!varma vinterhandskar for barn

Varma vinterhandskar för barn – en bra vante ska klara allt!

Det finns de som har speciella vantar och handskar för skidåkning och andra för förskola. Så jobbar inte jag, utan tycker att en bra varm vinterhandske ska klara både utomhuslek på skolgård och vintervecka med skidåkning. Det som jag gör är att säkra upp med flera par vantar och låter skidhandskarna jobba dubbelt. Ibland har vi köpt ett par billiga extravantar från sportkedjornas egna märken, men de är varken varmast eller bäst och kommer därför inte in på min topplista. När jag handlar varma vinterhandskar till barnen utgår jag från den kallaste aktiviteten vi sysslar med; skidåkning, och jag spanar ofta efter rabattkoder och köper dyrare märken med rabatt. Nu när inlägget publiceras har flera av länkarna 30% rabatt! 

tumvante eller fingervante?

Smaksak, men tumvante så långt det går då de är absolut varmast! För baby kan det vara bra att inte ha en separat tumme, utan mer vante i påsform!

varma vinterhandskar för barn och baby- Våra absoluta favorithandskar

varma vinterhandskar barn

0-2 år:

Randig vante Hestra: Hestra baby swiss wool.Supervarm och smidig, ultimat vante, perfekt ute i skidbacken på de minsta! Vi är supernöjda med vanten i samma material för kids/junior.

Svart vante Isbjörn: Isbjörn Winterglove babyzip. Den här vanten var vår vardagsvante om vintrarna när barnen var små. Smidig och enkel, en vinnare.

Grå liner, Hestra: Hestra Pancho baby. En innertumvante för de mindre barnen, gör en redan varm tumvante ännu varmare och skapar lager på lager effekt! Finns tills storlek 3, vilket motsvarar 3-4 år!

2-6 år:

Randig vante Hestra: Swisswool Merino Loft Mitten. Hestras varmaste vante och den jag upplever att lilla E fryser allra minst i. Väldigt bra kvalitet och enkla att få fast under en overall (vante på först, sedan drar man igenom armen). Skidåkning och utelek.

Helsvart tumvante Hestra: Hestra CZone primaloft junior mitt. Vi äger 2 par av denna vante  (helsvarta och orangea) och de är ständiga favoriter. Enkla att hantera, varma och lika bra för skolgård som för skidåkning och snölek. Relativt enkla att kombinera ihop med jackans mudd!

Blå/grön tumvante Bergans: Vetlebotn tumvante från Bergans. (outdoorexperten). Varm, vattentålig, suveränt grepp. Stora E’s absoluta favoritvante. Finns i olika färgställningar med marinblå bas (röd, grön, blå, rosa). Den vante med lång mudd som fungerat bäst hos oss.

varma vinterhandskar för barn

Varma vinterhandskar för barn och baby – liner inuti, mitt absolut bästa tips

Jag har alltid liners i merinoull i mina skidvantar på kalla dagar för att slippa frysa om händerna och tycker att samma tankesätt fungerat för barnen. Det enda dåliga med liners är att de lätt försvinner! detr kan verka som en stor investering för en fingervante för 250 kronor men det är en enorm skillnad att ha liners på eller arr vara utan. Hestra har en tumvante i 50% ull och 40% angora som jag tipsar om ovan. Den liner som finns i de flesta butiker är Hestra Merino Wool Liner Active, som faktiskt görs från storlek 3 till storlek 11! Normalt tar affärer in vuxenstorlek på liners, men ibland har man tur:

  • Hestra merino wool liner hos Outnorth ( i skrivande stund har de den i storlek 4 och 5 – för barn mellan 5-7 år)
  • Be din handlare ta in liners för barn eller beställ direkt från Hestras webshop.

Extra bonustips för kalla händer

Något vi tar till ibland, när liners verkat fått vingar eller det är ruggigt superkallt ute är att tillsätta extern värme. Det finns små värmekuddar som helt enkelt är handvärmare som du stoppar i dina handskar, du ser dem där uppe på bild. Dessa små mirkalepåsar  värmer i upp till sex timmar. Så fungerar det: När du öppnar förpackningen reagerar järn/saltblandningen i den lilla ”värmepåsen” med syret i luften, det brukar ta mellan några minuter upp till en kvart innan påsen nått sin fulla värme. Om du skakar eller knådar kommer processen igång fortare. Innehållet är helt ofarligt och förbrukade påsar kan slängas i komposten. Jag brukar alltid ha två oöppnade förpackningar i fickan, för att kunna avhjälpa en kalla-händer-kris. De jag länkat ovan hade jättebra pris, på skidorter kan de kosta upp till 30 kronor per par.

Andra guider för barn och outdoor:

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!