Välkommen till din nya favoritblogg!

En härlig längdhelg i Falun

I helgen var det äntligen dags för årets längdläger som jag gör i namnet traningsevent.se. Förra året gjorde jag dubbla läger men i år blev det ett då jag också bytte partner och bokade med härliga Helena Ekholm. Platsen var nationalarenan Lugnet i Falun och vi har haft det fantastiskt!

På fredagen höll jag ett kombinerat pass med rörlighet och styrka för längdåkare, mycket fokus på höft, stabilitet i bål och att kunna börja göra diagonala tyngdpunktsförflyttningar. Deltagarna var peppade och stämningen härlig!

Efter middag pratade Helena vallning och sedan var det läggdags.

Lördagen bjöd på strålande sol och minus fem. Perfekta förhållanden, om än kanske lite hårt i spåren för vurpor.

Stakning, stakning med frånskjut. Övningar och varm saft. Distans för de som ville innan lunch. Eftermiddag med diagonaltelnik, mer övningar. Mellanmålsmackan smakade gudomligt! Distans för de som ville och sedan höll jag 30 minuter välbehövligt stretchpass.

2-rätters middag på hotellet, superhärlig grupp och så fina samtal! Jag lär mig alltid så mycket när jag arrangerar läger, det är en ynnest.

Avslutande samtal i storgrupp om kommande utmaningar. Jag och Helena delade med oss av förberedelsetips och vikten av mental träning inför långlopp, särskilt om man haft lite för få skidtimmar.

På söndagen körde vi halvdag med fokus på backteknik och att kliva i och ur spår samt att trampa runt i svängande nedförsbackar. Gänget var stjärnor! Avslutade med gemensamt distanspass och gruppbild!

Nästa år blir det två läger, kanske till och med tre? De kommer du hitta på traningsevent.se där mitt nästa läger redan ligger.

Mitt nästa event är löparläger för tjejer den 14-15 april på Skeviks gård, sthlm. 5 träningspass och fantastisk atmosfär i skärgården, du vänder hem med ny energi och kunskap i din löpning!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!