Välkommen till din nya favoritblogg!

Här byggs skidåkare

Det är härligt att följa hashtags som #Åre #älskaåre och se mellanstadiebarn tura upp med sina föräldrar, dra av stighudarna och åka baksidan ner. Det är coolt att vara förälder till en femåring som vänder blickar och huvuden, lämnar munnar formade som O när han carvar förbi som ingenting på skärande sväng. Det är stort att knäppa en snapshot och se fina grundpositioner, balans och massor av åkglädje!

Åre fostrar skidåkare

Här byggs skidåkare på blåis och sprutsnö, på vinddrivor och puderfluff. Åreskutan är krävande och höjdmetrarna bygger starka ben och bra grundposition. Överallt finns inspiration. I skogen, åt vänster, till höger – duktiga åkare som gör sin grej och visar att de gillar det de gör.

Det är nationalarena, värlscupstävlingar och puckelpistträning. Det är skolgårdshoppning, åkning på en skida på fritids och volter i trampolinen. Det är fartdräkter, slopestyle och bäckraviner i en enda härlig mix både på berget och i byn. Vintern är här, peppen stor.

Det känns så spännande att vara på en plats där det byggs skidåkare. Inspirerande och härligt att berget är den naturliga samlingsplatsen och lockar till timme efter timme av att testa nytt och prova på. Familjer, vuxna kompisgäng och så de som precis fått förtroendet att i grupp dra iväg på egen hand. Bredden enorm och spetsen sylvass. Bräckeliften – Åres mest tättrafikerade lift (ingen annan är så fullsatt) och i parken slipas tricks som får mig att känna mig som en mormor.

Det är fascinerande att se på och konstatera att här byggs skidåkare. Kompetenta, smarta, ståsäkra och glada skidåkare som älskar snö och lever skidåking. Åreskutan fostrar med drevsnö, flatljus och branta sluttningar och ger oss däremellan pangdagar med nysnö att njuta allt vi lärt.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!