Välkommen till din nya favoritblogg!
hemsedal_bergans

Hemsedal – ny kollektion skidkläder från Bergans of Norway

Skidorna på kant, greppar perfekt i snön. Armar fram, grop i magen, tryck i benen och svängen sitter. Mjuka serpentiner ger värme i bröst och lår och skickar rusigt adrenalin upp i hjälmen och mjölksyra som bonus lagom till inbromsning vid liften. Pjäxor knäpps upp, värmen avtar så sakteliga.

I liften upp får kläderna bekänna färg. Nyss i rörelse i dansande svängar, nu är du stilla. Skidåkning är kallt och varmt i omväxling och få är de sporter där kroppstemperaturen skiftar så.

bergans hemsedal

Hemsedal – SKIDKLÄDER FÖR TUFF SKIDÅKNING OCH LIFTTUREN DÄREMELLAN

Nu finns Bergans of Norways mest avancerade skidklädeskollektion någonsin i butik. Den heter Hemsedal efter det norska skidparadiset där man kan cruisa härligt och åka tufft i pist. Med utgångspunkt i hur kroppen blir varm och kall i olika zoner när vi åker skidor och när vi är stilla i liften utvecklades det som Bergans har valt att kalla för bodymappingteknik. Syftet: förbli varm där du lätt blir kall och slipp bli blöt för att du blev varm. Den energi du har kan läggas på det du gillar bäst, – skidåkning.

Kollektionen har lager inifrån och ut, alla med tekniken bodymapping och skidåkarens bästa temperaturreglering som mål. Jag tycker att det är underbart att plaggen som är gjorda för tuffa förhållanden i skidbacken fungerar fantastiskt fint också i urban stadsmiljö. Det ger plaggen stor användbarhet!

Roni half zip och Roni 3/4 tights

Nosi hybrid down jacket

Bodymapping i praktiken

Tekniken är helt enkelt att plaggen är skapta efter zoner där temperaturen skiftar.  Därefter har Bergans anpassat material at vara varmare där vi fryser och tunnare lager och materialval där vi blir varma. Självklart är zonerna olika på tjej- och kille förutom undantaget att alla behöver mer värmeskydd runt leder. Kronjuvelerna i kollektionen heter Hybrid jacket och Hybrid pant och följer med perfekt i kroppens rörelser. De har en unik materialkombination av 2- och 3-lagers Dermizax® NX (vattentätt och vindtätt) samt är isolerad med PrimaLoft® Gold Insulation Active och hydrofobiskt gåsdun. Du vet väl förresten att allt dun som Bergans jobbar med är certifierat och aldrig kommer från levande djur?

Hemsedal är en serie smarta och allsidiga produkter designade för att ge oss skidåkare full
rörelsefrihet.

I kollektionen finns:

 • Roni -underställ och mellanlagerplagg
 • Nosi hybrid- dunväst och dunjacka
 • Hemsedal – skaljacka och skalbyxor
 • Hemsedal Hybrid – skaljacka och skalbyxor byxor med inslag av dun/polartec gold.
 • Kollektionens färger är rött, marinblått, gult och grått. En rolig detalj är att alla jackor och byxor kommer med dragkedjestroppar i dubbla färger. På min röda jacka kan jag välja att ha gult som accentfärg eller vara mer diskret med rött!

Inköpsställen

På webben hittar du Hemsedal hos Skistarshop och i fysisk butik finns plaggen på Alewalds i Stockholm samt på Skistars butiker på deras destinationer.

Dunjackan Nosi

(Nosi hybrid down jacket) är just nu min vardagsjacka. Suverän passform, otroligt lätt på kroppen och drömsnygg marinblå nyans. Sympatiskt prissatt för en dunjacka som både kan vara mellanlager, snygg på stan och skidjacka. 

hemsedal hybrid jacketHemsedal Hybrid Lady jacket – jackan jag alltid velat ha

Ibland inser man att man alltid velat ha en sak fast man inte vetat om det. Så är det med Hemsedal hybrid jacket. Det är en skaljacka med en fodrad skidjackas alla fördelar. Det visste jag förvisso att jag alltid velat ha, men att det skulle vara en skaljacka med dunjackeinslag som var lösningen, Hemsedal hybrid lady jacket, det visste jag inte förrän nu. Min kärlek fick den vid första provningen. Det är något med hur den är stadig men ändå har skalplaggskänsla, hur kragen och hela partiet upp mot ansiktet ramar in. Hur armarna känns omslutna. Jag gillar min förra skaljacka från Bergans (Myrkdalen), men den här, den är något extra!

Detaljerna är många och rörelsefriheten stor. Sa jag att jag älskar kragen?

hemsedal_bergans hemsedal hybrid lady jacket

en kollektion som ger Inspiration till skidåkning

Bergans vill inspirera till, möjliggöra och dela stora skidupplevelser. De älskar att tänka nytt
och att hitta smarta och innovativa lösningar på design och jag gillar att de tänker precis så eftersom det också är min passion och drivkraft. Inspiration i massor till dig –  träning för outdoorupplevselse och skidåkning! 

Är du en dedikerad skidåkare eller bara extra förtjust i smarta lösningar kommer du gilla plaggen i Hemsedal-kollektionen. Jag är så sugen att utmana plaggen i mitt rätta element och längtar efter
att kunna fokusera på det som betyder allra mest – upplevelsen. Vädret kan få vara
som det vill i vinter. Jag är säker på att jag kommer njuta av min skidåkning oavsett kalla liftar och hård vind, sådär som det ibland är i våra svenska fjäll. Kargt och mycket väder.

Under Hemsedal Hybrid Lady jacket och Hemsedal Hybrid Lady pants har jag Roni half zip och Roni 3/4 tights, kanske med ullunderställ under om det är riktigt kyligt. Roni är fantastiskt mjuka och stretchiga värmeplagg sydda med, just det, bodymappingteknik för bästa rörelsefrihet. Fungerar också utmärkt i soffhörnet vid brasan!

10 punkters rekommendation att välja bergans Hemsedal Hybrid jacket

 • Supersnygg och jätteskön. Klassisk look och hållbar tillverkning.
 • Extra hög krage isolerad med dun.
 • Dolda justeringsmöjligheter fram och bak på huva. Fast, reglerbar huva anpassad för alpinhjälm.
 • Långa ventilationsdragkedjor under ärmarna med 2-vägs dragkedja.
 • Frontfickor fodrade med mjuk microfleece.
 • Invändig liftkortsficka på ärm, innerficka och ficka för skidglasögon i mesh. Bröstfickor i mesh så att plagget andas och ventilerar optimalt (herr).hemsedal bergans of norway
 • Avtagbar snökjol med stretchparti som håller den på plats.
 • Förböjda armbågar för god rörelsefrihet.
 • Formsytt ärmslut med kardborrejustering och kil för bättre passform med handskar. Enhands elastisk justering i underkant.
 • Förlängt ryggparti.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!