Välkommen till din nya favoritblogg!

#Sofiasskidskola, del 3: Bekanta sig med utrustningen//Ta på skidor

I flera delar, både text och video fortsätter min serie om att lära barn (och vuxna) att åka skidor. Trixen och tipsen kan appliceras på barn i de flesta åldrar (och även vuxna) som vill lära sig åka skidor. Ha i minnet: Korta pass, humor och att hålla förväntningarna i schack. Nu kör vi!

Så. Ni såg i video nummer ett vad jag tycker är bra skidutrustning för små barn. Nu ska vi lära oss att hantera den!

ta på skidor

På med grejerna och torröva på vardagsrumsmattan!

Pjäxor är tunga och kan kännas otympliga. För barn är det en stor omställning från vanliga skor, och lägg sedan till ett par långa skidor som de ska sitta fast i? Här kan det gå fel innan ni ens har börjat. För enkel invänjning: Ta in pjäxor och skidor och låt barnet hitta balans och känsla inne på vardagsrumsmattan. Vad händer om jag lutar fram, om jag lyfter en fot? Låt barnet hitta känslan av att stå för egen maskin och hitta sitt center, ge lekkommandon som ”kryp ihop till en köttbulle”, ”stå rakt som spagetti” och ”händerna på knäna. Självklart går detta att göra även ute på en snöbeklädd gräsmatta, men hela meningen är att göra barnet van med sin utrustning och också att skapa en längtan och förväntan att testa på riktigt.

Lär en rutin för att ta på skidor!
I videoformat kommer här mitt bästa knep om hur man med enkla kommandon skapar ett snabbt och effektivt sätt att få på barnet skidorna. Effektivitet och att öva på det tänker du?! Japp säger jag! Det kommer bli många gånger som pjäxorna ska i bindningarna när ni väl börjar åka. Efter varje paus, om en bindning löst ut i en kullerbytta, lossa skidor för att leka krokodil, åka pulka eller besöka toalett… tro mig att en enkel inlärd rutin kommer hjälpa ert samarbete här!
 

Hörni, vad gillar ni skidskolan så här långt – laddade för att komma ut på snö kan jag tänka?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!