Välkommen till din nya favoritblogg!
skidgladje

Skidglädje

Skidglädje är ett ord man ofta använder när man ska åka skidor med barn  (<<< STOR GUIDE hur du lär barn att åka skidor). Min egen skidglädje var så närvarande under julledigheten och den förstärktes av andra vuxnas totala eufori. Skidglädje är för alla!

Glädjen på skidor kan komma av fantastiska förutsättningar, men också av inställning och av saknad, längtan och sällskap. Det ligger något fint i att man själv kan framkalla den. Jag känner alltid stor skidglädje, men den jag upplevde januaris första vinterdagar, den var helt klart speciell. 

Åre bjöd och bjuder på något som A med rätta kallar för propagandaväder. Jag håller med. Om du funderat på Åre i år, åk så snart du kan.  Det tjoas av skidglädje till vänster och höger, snön är lätt, mjuk och ligger i mängder. Även i pisten är underlaget fantastiskt. Morgontimmarna bjuder mjuk manchetser på hårt, men sällan isigt underlag därunder. Men utanför pisten, det är där det händer. Där vit magi uppstår och där skidglädjen verkligen tar fart. Från ett pirr till ett vrål.

Jacka: Bergans Hemsedal Hybrid jacket. Byxa: Bergans Hemsedal hybrid pant

Med mängder av snö och glädje bortom rimligheten kan man bli övermodig. Tänk på att alltid ta säkra linjer och att hålla dig uppdaterad kring lavinprognoser samt att ha rätt utrustning*. 

*De här bilderna är knäppta i en svagt luttande sluttning, utan lavinrisk, därför har jag ingen lavinutrustning på.

Om du gillar det här inlägget, berätta det gärna genom en kommentar eller att trycka på hjärtat. Eller både och! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!