Välkommen till din nya favoritblogg!

Skidkläder med hållbar produktion – Bergans Stranda

Annonssamarbete

Bergans Stranda

Skidkläder med hållbar produktion, finns det? Ja, absolut!

Bergans of Norway är ett föredöme när det kommer till hållbarhet och miljöarbete i allmänhet och skidkläder med hållbar produktion i synnerhet. Jag är otroligt stolt och glad att jag i vinter åker skidor i kollektionen Stranda, som är den mest hållbara skidkollektionen någonsin i Bergans historia. Dessutom är den svinsnygg och superskön vilket tillsammans med hållbarhetsaspekten gör den till en solklar favorit.

Hållbar produktion skidkläder -Kolla på fakta för Stranda:

  • 100 % återvunnen polyester
  • 100% återvinnet dun från Re:down
  • 75% mindre åtgång av vatten och 90% färre kemikalier givet infärgning med We aRe Spin Dye’s teknik.

 

Stranda insulated hybrid womens anorak och Stranda insulated womens pants

  • Dragkedjor för att lätt komma i och ur jacka
  • Huva som fungerar med hjälm
  • Väl tilltagen krage som går att krypa ner i när det blåser kallt
  • Ventilationsdragkedjor på både byxa och jacka
  • Jackan har snölås och täta dragkedjor

Stranda; En bred kollektion

I Stranda-kollektionen finns både dunplagg (alla med återvunnet dun), mellanlager med primaloftfodring och skalplagg. Det som verkligen får hjärtat att klappa extra är anorackens krage och snitt, plus att färgen är superfin. I vissa ljus är den matt och ibland är färgen mer livfull.

Denna bild tycker jag har helt sann återgivning av färgen på jacka och byxa!

En sak utmanade mig lite med Stranda och det är bröstfickan på Anoracken. Det krävs helt enkelt lite invänjning att ha den där. Mobilen har jag i lårfickan som syns nedan i bild och egentligen ska jag inte ha med mig mer grejer ut i fickorna. Liftkort och kontokort är på plats i liftkortsficka på vänster arm.

Börjar man lägga grejer i bröstfickan fram ångrar man sig, de tar liksom mer plats än en ficka som sitter på sidan. Vet du således om att du har en tendens att plocka fickorna fulla, välj ett annat snitt. Anoracken fungerar jättebra att ha tillsammans med ryggsäck, vilket jag oftast åker med när kamera och stighudar och lavinutrustning ska med.

Skidåkning är kul i Stranda, oavsett om det är perfekta förhållanden på Åreskutan eller snöblint och snålblåst. I det senare ser också kompisarna mig. Orange/korall är dessutom 2019 års stora modefärg, om man får tro rapporter från pantone och ISPO, den stora outsdoormässan som gick nyligen.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!