Välkommen till din nya favoritblogg!

Skutskjutet 2019

Skutskjutet är känd som ”världens största störtloppstävling” och brukar gå av stapeln på slutet av säsongen i Åre varje år. 2019 kördes tävlingen med ny bansträckning, från transportsträckan till Ullådalen ner till nytt målområde vid Rödkullen och det var som vanligt en familjefest utan dess like. Alla som har en nummerlapp är med i utlottningen om en bil, det drar förstås en massa folk till startlinjen, förutom lokal ära och berömmelse!

Senaste veckan har bjudit på sol och ett högtryck som härligt nog vägrar ge med sig. Vi tackar och tar emot, tar av fleecetröjor och öppnar upp i halsen samt tar förstås chansen på bilen. Barnen Bursjöö var laddade på start, störtloppstävling, det är grejer som får det att pirra i knäna.

Skidlektion och skönhäng

Jag startade morgonen av Skutskjutet med en privatlektion för Joanna, som var i Åre och hittade kärleken till alpin skidåkning med sambo och kompispar. Efter lektionen instagramkommenterade jag hos henne att det är coolt att se träningskompetenta personer ta sig an nya grejer, med vana att känna in och justera efter instruktioner och leta efter känslan. Det går fort att hitta rätt när man vågar lita på kroppen, som Joanna gjorde! Grymt jobbat! Många tycker kanske jag är knasig som åker skidor med ena armen och handen i gips, men att stå på skidor är så sjukt naturligt för mig, det är verkligen min hemmaplan och jag störs inte av att bara ha en hand och en stav med i åkningen. Jag fungerar typ som vanligt!

Efter lektionen mötte jag upp barnen på start vid Skutskjutet och gled med dem (bakom mamma, vi kan åka själva!), hejade ner dem till mål och njöt sedan av glass och solgass i målområdet. Åt medhavd rullmacka och myste loss innan vi tog några svängar till i Ullådalen.

Klarblå himmel. Vindstilla. Plusgrader. Jeeez vad härligt coh som vi har väntat på dessa dagar. Vintern 2019, allt är förlåtet!

 

På eftermiddagen hängde vi på torget men vann ingen bil. Damn. Ny chans nästa år! Medaljerna från Skutskjutet 2019 hänger på rummen och det var inte utan stolthet som det berättades för andra släktingar i telefon att det minsann åkts tävling. Störtlopp faktiskt. Kvällen avslutades med god middag och häng med vänner som stannade till på sin resväg ännu mer norrut landet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!