Välkommen till din nya favoritblogg!

Ligament och ljusa tider

I förrgår opererades min tumme, det konstaterades att ledbandet i vänster tumme slets av i den där längdcraschen jag berättade om, så nu har det sytts fast igen. Jag hade tur i oturen, min morgonoperationstid blev uppskjuten två gånger givet mer akuta ärenden som kom in till ortopeden men jag slapp i alla fall åka hem i oförättat ärende, som flera andra den dagen. Jag hade valt att inte läsa på på förhand om ledbandskada, kanske var det dymt för jag blev lite överrumplad av den långa rehabtid som nu väntar.

5 veckor med gips, 4 månader med skena, smärta i ett år….

Så lyder det man kan läsa om den ledbandsskada som jag råkat orsaka mig själv. Jag blev lite depp av det igår men bestämde att en dag depp, sedan nya tag, så igår gjorde jag inte många knop. Mest egentligen för att handen var så öm så att även enkla grejer, som att ta på en t-shirt eller ligga och läsa en bok gjorde ont.

Vet du förresten hur svårt det är att smöra en macka med bara en hand? Oh well.

Den allmänna smärtan avtar nu sakta och idag har jag kunnar köra bil, gått på biblioteket och snickesnackat om det onödiga i att skada sig och den fantastiska solen, över en lunch på House Be, där jag har mitt flyttbara kontor. Jag räknar med att kunna träna nästa vecka och får möta de utmaningar som kommer med att vara enhänt, smärtan borde minska när själva operationsärret läker!

Här, på balkongen, har jag också hängt ganska mycket!

 

Ljusa tider, långa AW’s, massa inspiration!

De senaste dagarna har Åre bjudit upp med fantastiskt väder. SOL och minusgrader på nätterna, knallblå himmel och knappt någon vind. Byn kokar av aktivitet och det är många som tar långa after works på Skutan och i Ullådalen. Solen går ner först 20.30 och det är en sjuk känsla att det är lunch-ljust klockan sju på kvällen!

Det här ljuset ger mig massor med energi som jag nu konserverar för att nyttja fullt ut alldeles snart. Jag har fått en fantastisk leverans från min partner Bergans som imponerar med nya grymma produkter för rörelse med hög puls i fjäll- och skogsmiljö. Tights, shorts, löparjackor – och så ett fyrapersonerstält som fullkomligen får idéerna att go bananas.

Som du märker har jag inte tid att vara orörlig, så jag planerar helt krasst att jobba runt tumme med trasigt ledband. Imorgon är jag på alpinskidor igen, då kör barnen Skutskjutet och jag är fikaansvarig, en uppgift man ju sällan tar lätt på.

Fikatips till helgen?  Kolla dessa två inlägg!

>> Snickersbollar

>> Söt dipp för äppelklyftor

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!