Välkommen till din nya favoritblogg!

Vad du kan älska med skidåkning

Skidåkning, hur mycket gillar du det på en skala? Såhär i snart snötider känns det läge att lyfta alla fördelar som finns med skidåkning, vad du kan älska med att stå på skidor helt enkelt. Jag brinner för skidåkning. Det är roligt att skriva och berätta om det vi brinner för och har passion kring och jag tycker därför att det vore roligt om vi kunde samlas lite kring det. Och så lovar jag att också skriva om allt det där andra som ni också vill ha, om ni inte riktigt älskar på min nivå. OK? Och hörni. Jag vet att ni är flera som faktiskt älskar skidåkning som jag också. Det gör mig glad. Heja oss. Heja alla oss!

whistler-28

  1. Utmaningen. Skidåkning kommer med skiftande utmaningar varje dag, varje backe och varje åk. Brant, is, puder, puckel, utrustning, vind. Embrace it!
  2. Frihetskänslan. Att få susa fram på berget, av egen kraft och bergets sluttning och blicka rakt ut i vild natur.
  3. Gemenskapen. Du är ensam i din svängar, men skidåkning är socialt överallt annars. I lift och i stugmys.
  4. Mjölksyran. Långa åk och fallhöjd skapar mjölksyra i lår, en dags skidåkning känns i musklerna. Det är träning.
  5. Komplexiteten. Stark core, följsam fotled, starkt lår, balanserande arm och vaken blick. Du kooridnerar dig i komplexa rörelsemönster.
  6. Stugmyset och afterskin. Varm choklad, spagetti bolognese, rullmacka med messmör. Skidåkarfrukost. Kamin och bastu och blossande kinder. Öl och jäger, om man vill. Covers, pjäxdans och rövarhistorier.
  7. Utvecklingen. Alla åkare har bättre och sämre dagar, bättre och sämre svängar. Att förfina teknik går oftast lätt om du får hjälp och att lära nytt är roligt. Så många gånger jag gjort justeringar hos en skidåkare, skapat en metafor eller en visuell bild av något annat och plötsligt sitter vinkeln, utvecklingen är omedelbar och känslan av wow sprider sig hos adepten. Utveckling får oss att växa.
  8. Utrustningen. Skidor som hjälper oss in i sväng, stighudar som hjälper oss till orörd terräng. Sittliftar med värme i rumpan, tekniskt avancerade underställ.
  9. Farten. I farten ligger adrenalinkicken, de snabba besluten och känslan att vara ostoppbar så länge man själv vill. I farten finns ansvar att förvalta.
  10. Snön. Snön i sig, så vacker. Mjuka flingor eller hård kristall. Sträv, len, greppig, fluffig.

whistler-14

familjedagibacken-5

DSC07839

åre-3

whistler-1

Det finns mycket du kan älska med skidåkning – du behöver inte ens försöka, bara ställ dig på ett par skidor!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!