Välkommen till din nya favoritblogg!

Vintervardag – nu börjar det!

Det kom plusgrader, regn och hård vind. Sen kom en storm med minusgrader och snöfall. Och mer snö. Väder deluxe och jag har ägnat första delen av januari till arbetsuppgifter som ungefär motsvarar del ett av vädret. Admin, styra upp och styra om. Ta omtag och fixa webben, planera datum och förhandla klart med hotell och konferensanläggning för löparläger (yay). Nu så, nu börjar det ordna upp sig minsann!

Samtidigt som snön liksom lade sig tillrätta och vinden avtog var det som att Åre drog en kollektiv inandning inför nästa dags skidåkning. Det. Är. Nu! Igår var det fullt på parkeringen vid VM 8:an, som förresten knappt finns längre eftersom det är full fart inför VM-festen. Full pepp av dem som sedan kände sig tvingade att sätta rumpan på en kontorsstol. Jag unnar dem morgonens första svängar!  Jag gav upp och åkte hem iställt. Hem till Sadeln där jag var bland de första ut och upp när liften öppnade.

Gryningsljus vid 9.30, tilltagande vind men en sol som anades bortom topparna i horisonten. Lätt snö, någon decimeter ovan den senaste pistningen men utanför djupare och lättare. Jag åkte ensam och höll mig därför på lågzon, i lutningar helt utan risk men såklart med utrustning för friåkning igång och med. Jag gjorde sluttningarna runt Sadeln och mellan Fjällgårdsexpressen och Björnen till min lekstuga för några timmar. Andades in friheten och kände lyxen av vintervardagen i varje por.

Ner, upp igen. Vinden ven och gungade den lyxiga sittliften Sadelexpressen som har både vindskydd och stjärtvärme, utan den hade de dryga tio minusgraderna känts betydligt jobbigare. Nu kunde jag kolla av mailen, lägga upp min vardagsverklighet på instagram stories och helt slippa att frysa. Klart att bra kläder hjälper till, men vinden i många minus är alltid tuff. Uppe ratade jag pisten, gled skiers left, ut genom trång fjällbjörkspassage.

Stod på rätt plats vid rätt tid när solen orkade upp och blev dränkt i ljusa pastellfärger. Tog nedan bilder och åkte sedan årets hittills härligaste svängar mellan gles fjällbjörk i nästan knädjup orörd snö. Skrattade, njöt och kände livet i mig!

 

Resten av dagen var peppig den med, i underställ och med en annan nyinflyttad Årebo pratade jag idéer, drömmar, mål och möjligheter över en lunch som blev en eftermiddagsfika.

Ibland lägger Årebor upp #minvardagärbättreändinsemester på instagram och 2019 har verkligen börjat så. Det var synd om jul- och nyårsfirare i år men jag hoppas för ortens och för allas skull att VM och sportlovsveckorna blir succé. Det vore liksom synd om den här vintervardagen inte kunde få vara din semester!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!