Välkommen till din nya favoritblogg!

Frost-kalas, downloads och mallar

En fyraårings högsta dröm var att ha ett Frost-kalas, ett kalas med tema Frost, filmen Frozen ni vet? Disneys senaste film som på svenska fått namnet Frost (finns på Netflix) som handlar om två systrar i kungariker Arendal som fullkomligt vridit om huvudet på om inte alla så i alla fall en stor majoritet av barn. Om ni då och då går in på gemene klädkedja har ni också sett de två isprinsessorna till syrror. Japp, Elsa och Anna, överallt tema Frost. Så vad gör man då för sin fyraåring som inte vill något annat än att ha et riktigt kalas på tema Frost?

Hon får ett Frost-kalas. Såklart. För er som vill göra ett liknande kalas med Frozen-tema har jag sparat er lite (mycket) googlingar och tid. Bara att följa länkarna längre ner och ni kan sedan klippa och klistra och aktivera på kalas. Är inte klara downloads och mallar det bästa så säg?

kalas med frost tema, tema frozen kalas

Caketoppers och muffinsformar, dessa köpte jag i en leksaksbutik i Örebro för en tid sedan, men det kan finnas lite varstans, annars går det bra med vanliga muffinsformar och snöflingedekor med glasyr! Tänk blått och vitt och rosa/lila så ordnar det sig!

Vi bakade blåbärsmuffins och toppade med frosting på creme cheese, florsocker, smör, limejuice och så lite karamellfärg i blått och rött till en fin lila nyans. Födelsedagsbarnet sprinklade jordgubbsströssel som extra dekor.

frost temakalasfrozen-kalasolof

En uppskattad lek var ”sätt moroten på Olof”, ni vet, som sätt knorren på grisen?! För att få en bra storlek tog jag helt enkelt ett stort ljusblått kartongark köpt på Panduro Hobby, målade en Olof på fri hand mot hur snögubben ser ut på bild. Vi klippte sedan orangea morötter från inget mindre än ”det orangea kuveret” (tips om du råkar glömma köpa orangea papper). På framsidan skrev jag barnets namn och på baksidan av moroten satte jag dubbelhäftande tejp. När det var dags fick barnen en mössa över huvudet och fick gå fram och trycka dit moroten där de trodde den passade bra. Mycket skratt och applåder följde!

frozen kalas-1

frozen kalas-5

frost-kalas, temakalas med frost

Att komma ner till frukostbordet på födelsedagen och se sitt namn och sin nya siffra med stora bokstäver var en väldig hit, testa!

newline-29

På Frost-kalas fungerar det mesta som är blått, vitt, rosa och lila och har vintrigt tema. På Lekia får man just nu en stor plansch med lite Frost-pyssel på ena sidan, vi satte upp den planschen vid fikabordet för extra dekoration. Andra idéer som vi inte genomförde var ”bygg en snögube” med marsmallows och salta pinnar samt godisbitar till ögon/morot”, snöbollskrig (med vita ihoprullade tubsockor) eller glittrig snowdough.

Downloads och printables till Frost-kalas

Frost-bokstäver och siffror att spara hem och sedan skriva ut, gärna i A3!

Blå vimplar med snöflingor ( inte på bild, jag lyckades inte återfinna just de vimplar jag skrev ut, men kolla också här för Elsa-banner)

Små frostvimplar till tandpetare

Mall till krona. Jag printade denna, ritade sedan på kartongpapper köpt på Panduro. Alla klasbjudna fick skapa en egen krona med glitterlim och klistermärken. Här finns också en väldigt fin mall till en färdigdekorerad krona.

Elsa-mask att skriva ut

Anna-mask att skriva ut

Olof-mask att skriva ut

Frost-tema på popcorn-box ( att vika )

På spotify finns hela ”frozen theme soundtrack” – både svensk och engelsk version, din playlist är alltså också klar!

Vi hade Frost-kalas i tre dagar hemma hos oss ( födelsedagen, barnkalaset och släkting/kusinkalaset)  och det var en otroligt nöjd fyraåring som till slut pangade lila, blå och vita ballonger med sax. Så mycket glädje i att fixa lite extra och det tyckte jag att det fick vara värt!

Lycka till med era kalas med Fost-tema!

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!