Välkommen till din nya favoritblogg!

Sofy tipsar: Boktips

Böcker jag gillat, som ni kanske gillar om ni inte stött på dem? Vi kör boktipstisdag:

Kethupmamman (saker jag inte vågat beräta för bvc) – Karin LindellValfri titel av – Michael Connelly Midvinterblod/höstoffer/vårlik/sommardöden/den femte årstiden – Mons KallentoftFittstim – Linda Skugge/Belinda Ohlson mflAnna, min älskade – Magnus UtvikDet goda inom dig samt Sonat till Miriam – Linda OlssonDen enögda kaninen – Christoffer CarlssonMed känsla för barns självkänsla – Petra LagerkrantzBorta bäst – Sara KadeforsParadisoffer/askungar/Tusenskönor mfl – Kristina OhlssonDå tänker jag på Sigrid – Elin Olofsson

bohult

Till helgen åker vi hit. Här är mobiltäckningen usel men bokläsandet stabilt.

Flickvännen – Karolina RamqvistDen vidunderliga kärlekens historia – Carl-Johan VallengrenPappa Pralin – Anna Jörgensdotter
Egenmäktigt förfarande – Lena Andersson
Resultat – Stefan SeböRadhusdisco – Morgan LarssonValfri titel av – Katarina wennstamHungerspelstriologin – Suzanne CollinsVi som aldrig sa hora- Ronnie Sandahl

Och om jag gillat de här – vilka ska jag då läsa?

 1. Jag säger bara 50 shades. Den liknade inte nåt jag läst innan men oj vad bra den var! Gillar du lite lovestory så är det boken för dig

 2. Det verkar som om vi har väldigt lika smak! Därför vill jag tipsa lite:

  Har du läst Havsmannen av Carl Johan Vallgren? Det är en kort liten berättelse som verkligen fastnade hos mig. Realism med en öppen dörr mot sagan.

  Också ”Morgon i Jenin” är en fantastisk liten bok, som ger en annan bild av konflikten mellan Israel och Palestina genom en familjs levnadsöde.

  Jag gillade också Gillian Flynns böcker, kanske framför allt ”Mörka platser” som är lite otäck, men ändå vacker på något sätt.

  Gott så!

 3. Evig natt av Michella Paver
  Expeditionen av Bea Uusma
  Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman

  Egetligen är inte mina tips baserade på dina. Men oj vad jag gillar dem!
  Så läs för sjutton!

  1. Expeditionen? Verkligen? Har hört henne prata om den men inte alls trott att den varit särskilt bra som bok liksom.

 4. Jomen här ska du få!
  – Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson. Svår men fantastisk
  – Legend och Prodigy av Marie Lu – en ripoff på Hungerspelen men ganska bra (jag sträckläste på readly, väntar nu på tredje delen som kommer i oktober)
  – To Kill a Mockingbird (Skuggor över Södern) av Harper Lee, ingår i skollitteraturen i USA, underbar mänsklig bok
  – Vi i Villa och Medicinen av Hans Koppel (pseudonym), skrattgaranti.
  – Båda böckerna av Caitlin Moran, vansinnigt bra (och feministiska).

 5. Tack för boktipsen!
  ”Sonat till Miriam” av Linda Olsson har jag inte läst men ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” föll jag pladask för över 13-14 (?) år sedan. Än har den inte lämnat mitt hjärta eller mina tankar för den delen.

  Jag är en träningstokig boktoka som slukar böcker som i samma fart som jag transportcyklar (fel –> tävlar) till jobbet. Beroende på dagsform och humör kan både träning och böcker dala…

  Jag älskar mörka psykologiska böcker men bryter av det gärna då och då med lite feelgoodromaner.

  Nedan listar jag böcker utan inbördes ordning, välj och vraka som sinnet behagar.

  Steinar Brage: ”Höglandet” och ”Kvinnor”

  Tatiana De Rosnay: ”Colombes granne”, ”Sarahs nyckel”, ”Bumerang” och ”Huset du älskade”. Jag har dock helt missat att läsa hennes ”Ryskt bläck” som nu är med på läslistan.
  När vi ändå är inne på en fransk kvinnlig författare så kan jag tipsa om förlaget Sekwa som har en egen plats i mitt hjärta. Här har du böcker av just franska kvinnliga författare som inte lämnar någon oberörd.

  Böcker av Gillian Flynn, SJ Bolton och Susan Hill, inte att glömma!

  Kristina Sandbergs trilogi om Maj och hennes familj och liv ska du genast läsa. Nu har sista delen kommit ut så trilogin är komplett!

  Det händer att en boktoka hamnar i lästorka då kan böcker av Anna Fredriksson och Helena Von Zweigbergk få en på rätt bana.

  Boktips tar aldrig slut, inser att fortsätter jag skriva mer så blir det något utöver en kommentar…. 🙂 men Stefan Einarson ska du inte glömma!

  Ha det trevlig i böckernas värld!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!