Välkommen till din nya favoritblogg!

Instagrams sämsta

Åkej, jag vet. Jag har gjort det jag med. I alla fall några av dessa exempel. Det är något med de där filtren, eller ibland bara en hastig tanke ” det var längesedan jag postade en bild på Insta”. Och så knäpper man en bild. Men i alla fall:  Saker jag snart blir toookig på att scrolla förbi på instagram:

 • Frukost. En helt vanlig jäkla frukost. Jag skiter i att det är kokosflarn på gröten. Det gör inte bilden unik om den är dålig. Knappt om den är grym blir den intressant. #healthybreakfast #eatclean #mysfrulle
 • Tjej med uppspärrade ögon, plutande läppar (mer eller mindre närbild) och en kropp i någon slags fitnesspose och 300 hashtags av typen #stronglikeagirl, #fitfitfit och #jagharviljan #trainlikeagirl  #minresaräknas. Phu. Varför skulle din resa inte räknas? Och vem är ansvarig för #trainlikeagirl? Orka.
 • Ännu en pt som ger ett erbjudande med rabattsats skriven på bilden. Jag bara: Jaha, och du bor någostans där jag inte vet vart och jag kommer fortfarande välja pt beroende på personlighet, kompatibilitet, erfarenhet och möjlighet att få ut det bästa av mig. Inte för din rabatt. Tomte!
 • En filmsnutt där ljudet är tokburkigt. Låt bli.
 • Kaffekopp. En kaffekopp är en kaffekopp är en kaffekopp. Inte snyggare med filter.
 • Nej till Celsius. Punkt.
 • Tävlingar där man bara delar en tävlingsbild, där man inte ens satt ihop sin egen outfit man vill vinna, eller lagt energi i ett eget bidrag utan bara delar vidare och skriver något ”charmigt” under om varför man borde få hem en ny outfit (från typ Röhnisch).
 • Halväten mat. No further comments.
 • Fitsporationpics med halvnakna tjejer i gym. Eller i den egna spegeln. Får jag 200 likes på min rumpa i spetstrosor?! Tröttheten i det. Tröttheten!

instanej

Nu ska jag genast avfölja alla de där fitnesskontona med deffkroppar och spetstrosor. Jag orkar liksom inte stötta det där beteendet. Inte med en follow, när jag kan sortera bort det. Pigga ögon, glada miner, peppighet och rörelseglädje blir kvar.

 1. vilken jäkla tur att jag varken har spetstrosor eller rumpa att visa upp 🙂 – men guilty på den där tradiga frukosten. Kan bara hålla med.
  Celcius gör mig skraj, har inte ens vågat testa. Tänk om man skulle bli fast.

 2. Haha, helt sant! Ge mig frukostar bara när det är nåt nytt (och ihop med recept).

  Ser att du fortfarande följer mig. Kan lova att du slipper min rumpa i spets. Men det är verkligen för allas bästa. 😉

 3. Skyldig på kaffekopp och frulle. Älska båda! 🙂 ..i mitt flöde hittar man förstås en massa evinnerliga kattbilder också. #crazycatlady

 4. Haha, låter som om du och fler här borde ha rensat i flödet för länge sen? Jag kände inte igen en enda punkt men håller väldigt mycket med om det sista. Inte stötta trista könsroller, blä.

 5. som vanligt när man tycker att flödet på twitter eller insta är skit så följer man fel personer… för egen del så var det sjukt många bars i mitt flöde. en bounce boll eller annan raw bar ser alltid ut på ett sätt – frukostar kan iaf varieras. 😉

  1. Jag har börjat följa betydligt fler, för att se vad som sker och vad somhänder där ute – naturligtvis behöver jag inte följa dem, därför säger jag ju det längst ner – att jag ska rensa. Reflektera över världen måste man få göra ändå!

 6. Haha, avfölj istället för att irriteras. Inte svårare än så. Jag älskar frukostbilder! Är skyldig till en del det du nämner. Jag följer bara dem som inspireras av.

 7. Jag tycker att jag har lyckats få till ett bra flöde på Instagram. Fast det har krävts rätt många följningar och avföljningar. Alla som skriver tusen (nä, okej det räcker med typ tre) hashtags går bort. Bland annat 😉

 8. Ha ha, uppfriskande med dina ärliga kommentarer! 🙂 Som Lisa sa, är det en unik frukost i en speciel miljö så kan det ju vara intressant! Min rumpa i spets eller utan kommer inte att komma upp på insta heller! 😀

 9. jag tycker liksom att det är ens egna ansvar att, som du skriver, följa alternativt avfölja. precis som att man inte läser någons blogg om man inte gillar dess innehåll.
  jag kan för mitt liv inte förstå hur NÅN kan intressera sig för mode. Men kenzas blogg verkar gå rätt bra ändå 😉 så jag förstår ju att andra uppenbarligen gillar det. Och det respekterar jag. De inspireras väl, eller nåt.
  På samma sätt tycker jag att sådana här inlägg blir.. ja alltså varför ska man känna sig dum, fånig eller fixerad om man nu följer människor på instagram som lägger upp frukostbilder, spänner sig i fitness:poser och skriver typ samma grejer om och om igen… de gillar det väl? De inspireras väl? Själv följer jag allt från fotografer, till vänner (DÄR snackar vi tråkiga bilder, jag skiter väl i er helgs fylla!?) till fitnessatleter, till bloggare, till kockar, till amatörkockar… ibland får man ett recept till bilden, ibland suckar jag över en spegelbild – ibland imponeras jag över för/efterbilder, ibland är det bara rakt upp och ned en fin bild, och ibland scrollar jag bara förbi… so what liksom?
  Jag förstår din poäng och smålog när jag läste.. kände mig också rätt träffad såklart. Men blev så osäker på din ton… lät rätt nedvärderande. Jag tycker inte det är ytligt eller töntigt, faktiskt.

  1. Det är alltid så – att med den röst som läser, blir inlägget skrivet. Jag gillar att utmana tankar, ifrågasätta, och tycka. Det får man. Jag tycker också att det är okej att ifrågasätta hela grejen med instagram – även om jag gillar den. Men hur driver den folk – åt olika håll?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!