Välkommen till din nya favoritblogg!

Att ha ett datum

Sakta går det upp för mig att vi snart är fyra. Medelst jag packar upp miniatyrbebiskläder börjar det bli mer verkligt. Vi har ett datum för ett planerat kejsarsnitt med kallelse och allt på anslagstavlan. Försäkringskassan har fått sin anmälan. Jag kan inte låta bli att köpa lite nytt i storlek 50, fast vi egentligen har allt vi behöver. Om någon vecka köper vi blöjpaket i minsta storleken. Spjälsängen ska bäddas och storasyskonet ska få välja gosedjurspresent. Fysiska saker som är enkla att förbereda. På insidan svårare. Hur känns det? Spännande, mysigt, nyfiket. Lite läskigt, men mestadels ganska coolt. Det här att bli fyra, på en planerad dag i april och allt. Märkligt.

litenhand

 1. Spännande värre. Fick mitt datum igår. Skulle tippa på att det blir någon enstaka dag efter dig. Min indikation är rädsla. Hade en riktig skitförlossning( bl.a. Dåligt skött) som slutade i urakutsnitt där jag/ man blir sövd. Vill aldrig uppleva det igen.
  Ser framemot ett planerat under kontrollerade former. Jag står på mycket snitt i och med mitt jobb och dom är oftast fantastiskt fina dom med. Anledningen till varför jag skriver oftast är mer pga vad det är för föräldrar som ska ta hand om barnet…

  Det kommer bli toppen Sofy! Är man bra grundtränad, känner sin kropp väl och allt går bra så kan man köra igång i samma takt med träningen som efter en normal vaginalförlossning. Den infon fick jag av förlossningsläkaren och körde på, vilket gick utmärkt.
  Ont har man efteråt men är nog hanterbart bara man får hjälp av partnern. Jag skriver ”nog” eftersom jag blev sövd och då har man generellt sätt mycket mer ont.
  Lycka till!

 2. Vad spännande att det är så nära! Min syster är också väldigt nära, har BF om 5 dagar. Själv har jag prick 6 månader till BF idag. Känns som en evighet just nu, men det kommer förmodligen kännas som att det gick fort när jag blickar tillbaka efteråt.

 3. Åh – jag bara ryser!! Gudars vad jag längtar efter att få packa upp den där kartongen med de allra minsta storlekarna igen…. Så spännande för er nu!

 4. Blir alldeles pirrig av ditt inlägg! Så mysigt, så nära och så fantastiskt att snart få träffa bebisen i magen :-). Jag fick planerat snitt då Emilia låg i säte…blev först sååå besviken men fick en helt fantastisk upplevelse. Visst är det en konstig känsla att sätta sig i bilen och veta att nu är man på väg in för att ”få” sitt barn. När hon kom ut så fick min man hålla upp henne alldeles intill mitt ansikte och hon la då sin hand på min mun, det var helt magiskt! Jag hoppas innerligt att ni alla tre får ett riktigt fint första möte, det är ni värda efter förra gången! För mig läkte det också fint och jag hade mkt lite besvär av snittet!

  1. Åh vad härligt att höra Mia, samlar på mig av de här kommentarerna, värt massor för mig! Kramar

   1. Du har säker flera att prata om men om du vill veta mer om hur det går till eller tom se bilder från operationssalen (inget blod etc såklart!!) så är det bara att säga till!! Själv vill jag ju alltid veta ALLT på gott och ont ;-).

 5. Jag förstår alla dina känslor och tankar inför detta stora. Måste vara extra speciellt att veta vilket datum det är som gäller. När man inte vet det blir det lite mer diffust och overkligt på något sätt.

 6. Härligt och pirrigt med en kallelse i handen! Känner igen det från förra året vid den här tiden – snitt i april 2013. Det var ju mitt andra planerade snitt (barn nr 3) och jag visste lite om vad jag hade att vänta. Och det blev precis en så bra upplevelse som det tidigare snittet (barn nr 2). Det kommer att gå toppen för dig med!

 7. Spännande! Så kul det ska bli för er allihop! Bra idé med att storasyskon får välja en present. Det är nog smart att involvera dem ordentligt. Kram!

  1. Ja jag tänker så, det verkar fungera såhär långt. Mycket prat om vad som är bebisens saker och igår fick bebisen i magen en kanin!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!