Välkommen till din nya favoritblogg!

Tabatatisdag – utomhus i backe

Idag är det tabatatisdag och jag har satt samman ett pass för er att göra i närmsta backe. Tycker du det är för kallt/halt/snöigt går det att genomföra inomhus på löpband också, dra upp farten rejält och höj till lutningen på bandet om så.

Here goes:

Uppvärmning jogg ca 2 km/tio minuter. Gör några korta stegringslopp på slutet (ni ökar farten från sakta till nära max på ca 100 meter, stegrande) för att väcka kroppen och få upp pulsen.

Tabata nr 1:

Löpning backe med teknikfokus. Hög armpendling, hjärtat lyft mot himlen, framskjuten höft. Jogga ner eller står stilla i de 10 sekunder korta pauserna. Jogga ner och pusta ut.

Tabata nr 2:

Grodhopp uppför i backe/fartställningsgång uppför i backe. Hoppa uppför i aktivitet, skaka ur och stå still i vilan. Alternativ om mjölksyran kommer extremt eller du inte kan hoppa, kryp ihop i fartställning som störtloppsåkare gör och gå med små steg uppför backen i aktivitet. Stå still och skaka ur i vila. Jogga ner och pusta ut efter sista intervallen. (Är du inomhus gör du grodhoppen på platt mark, går du fartställning kan du göra det i långsam fart på bandet!)

Gör om detta två till tre gånger (gör du tre varv har du sprungit 24 stycken backintervaller! SWEET!)

Jogga ner i sakta mak och fyll på med energi efteråt!

grodhopp2

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!