Välkommen till din nya favoritblogg!

Det här med golf

Jag försöker beta av era önskerubriker så smått. En önskan var kring sporter jag är dålig på/inte vågar testa. Det fick mig att fundera. Jag har länge trott att det finns sporter min kropp passat bra/bättre/bäst för, och att den passar sämre till annat. Hyfsat explosiva muskler, uthållighet till viss gräns, men jag är knappast någon evighetsmaskin. Otålig by nature. Pannben och vilja, kamp och glöd och full fart helst.

Många skidåkare spelar golf. Jag är inte en av dem. För mig är golf en ickefråga. Jag kan (i princip) förstå tjusningen, men är inte det minsta lockad. Jag har någorlunda bollkänsla, det är verkligen inte det. Snarare den totala bristen på att kunna ”kämpa”. Börjar det gå dåligt, slagen drar snett och puttarna inte vill gå går det liksom inte att bara försöka mer. Omöjligheten i att lägga in lite extra kraft så ordnar det sig – det är något som mitt huvud har så ofantligt svårt att greppa. Om jag inte är bra nog tekniskt vill jag kunna kompensera med kamp och vilja och pannben. I golf. Cést impossible! Därför spelar jag inte golf.

Jag blev påmind senast i lördags, när den här bollen hade hamnat uppenbart snett. Kämpaläge på sätt och vis där i leran, men ändå inte. PASS.

 1. Nej, golf är inte min grej heller. Alldeles för otålig och gillar bara långa slag – puttar är för tråkigt. Nej, för lite action. Då går jag hellre ut och spenderar min tid i skogen, på sjön eller någon annanstans!

 2. Det där var skoj läsning! Jag är ju lite som du efter all skidåkning, men det är något speciellt med golfen 😉 För att få det hela att funka när det går dålig är enkelt…. TRY LESS! Inte för att jag själv fixar detta speciellt ofta, men känslan av flow när det går bra är obeskrivlig. Det är väl därför så många spelare håller på och fortsätter att spela även efter ett par sämre dagar på banan!
  Tack för en underhållande blogg! Jag följer med här på håll. Kör hårt och lycka till med allt du hittar på =)

 3. Golf, nej tack!
  Händer för lite, jobbigt…kan ju knappt tro det. Känns bara drygt att gå runt på en slätklippt gräsmatta en hel dag utan att ha träningsvärk dagen efter…eller?! 😉

  Ha en bra dag!

 4. Hej jag är jättesugen på att köpa ett par nya träningsskor och undrar vilken storlek du har i vanliga skor och vilken storlek i har i dina adidas-adipure-360. Är dom normala eller små i storleken?
  Grym blogg!

  1. Hej Ellen! Jag har storlek 37 i skor. I vissa fall är 37 för stort, så mina fötter är nog en liten 37:a eller i alla fall 36,5. Adidasskorna har jag i 37 1/3 men upplever inte att de är stora, har alltid 37 1/3 på alla Adidasskor och de sitter riktigt bra på mina fötter. Så möjligen skulle jag säga att de är små i storleken? I alla fall inte stora. Normalt till små, och sen smiter de ju åt på skönt sätt.

 5. Jag är sambo med en golfare och har fått upp ögonen för golf under sista åren… är dessvärre själv född utan bollkänsla och allt som krävs. Sambon har spelat på elitnivå (har 1 i hcp) och jag nöjer mig med att gå med som caddie. Tycker det är skitskoj, har lärt mig mer och mer om spelet, regler osv. Det är ju en riktigt mental ”kämpa”-sport, att hålla ihop sig själv både fysiskt och mentalt under ofta många timmars spel. Ofta spelar man ju under tävling 18 hål flera dagar på raden, kanske 7-8 h spel flera dagar i rad. Nuförtiden är ju alla bästa golfare väldigt vältränade, många timmar på gymmet osv, då man behöver vara både stark och smart 🙂

 6. Det är ett tag sen jag skrev något här, men nu var jag tvungen. Jag gillar golf! 🙂 Men det är som du säger i ditt inlägg, det är inte en sport där det räcker att försöka mer när det går dåligt, och det är synd. Men jag tycker att det är intressant med den mentala biten. Det kan gå hur bra som helst att slå ut bollar innan rundan, men sen skiter det sig ändå när man kommer ut på banan, det visar så tydligt på hur tankar påverkar kroppen.
  Sen håller jag med det Elin skrev, känslan av flow när det går bra är obeskrivlig! 🙂

 7. Hej, jag är ny här – hört talas om dig många gånger men inte hittat in tidigare.
  Vilken genominspirerande blogg!

  Golf.. För min del har den idrotten gett mig mer pannben. På ett annorlunda sätt. Inte kämpa mer, men ha tålamod, inte bli så arg – varken på mig själv eller min omgivning. Med golf blev jag en lugnare och stabilare idrottare generellt.
  Och förbannat kul är det! Kanske dags att ta upp igen, inte spelat på ett par år – är så otroligt svårt med tiden med små barn. Men till nästa sommar kanske?!
  Fast först – en vinter med fokus på skidor efter utebliven åkning förra året pga långresa.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!