Välkommen till din nya favoritblogg!

VAB deluxe

Såhär kan VAB se ut på Ingarö! Jag spenderar en dag med världens piggaste miniatyr och utöver att ha känt på havet har vi också hunnit storhandla på pensionärstid, fixa snittblomsarrangemang, dykt lite i tvättberget och ätit perfekta avokados. Hilma fina grejer i sin helhet med varierande glamourfaktor som sig bör.

vab-1

vab-2

vab-3

vab-4

En kan ju försöka låtsas eller tro att det gick att få till en solhälsning där på stranden. Ni med praktisk erfarenhet av livliga 1,5 åringar, hav, strand och klippor kan matematiken. Deluxeliv, hursomhelst.

Hörni, hur har ni det? Jag vet att ni sitter där bakom mobilerna – där det är krångligare och svårare att kommentera, men ändå. Kan ni inte dela en tanke ni funderat på på sistone?

 

  1. Haha, ja exakt min tanke också! + att jag sitter och säger till mig själv ”sluta slösurfa nu och gå och lägg dig, du har morgonträning imorgon bitti, tiiiidigt”… hehe.

 1. Jag har funderat på den moderna människan och det stressiga livet. Och kommit fram till att det funkar inte för mig! Har liksom tänkt att det är ’så det ska vara’, men det är det ju inte, det behöver det inte vara. Over and out!

  1. Vi väljer vad vi behöver hnna och för vem. Fast vi har glömt bort det? Ja, så är det. BRA Ingrid!

 2. Visst kan jag kommentera! Först vill jag säga att jag nyligen hittat din blogg och att jag gillar upplägget m fokus på träning å hälsa blandat m mer personliga inlägg, som idag.

  Men jag upplever tyvärr ditt val att konsekvent byta ut pronomenet ”man” till ”en” förtar en del av läsglädjen. Jag vet att det är inne att göra så i nån, i mitt tycke, missriktad jämställdhetsiver. Jag tycker mest att det är irriterande. Du kanske redan motiverat detta någonstans, men jag är som sagt ny läsare. Är lite nyfiken på hur du tänker kring detta 🙂

  1. Vad härligt Sandra! Det känns extra kul att nya läsare stannar.

   Hm. Om pronomet. Jag tänker att ja, det är lite på modet, och visst är jag påverkad av det. Jag läser hos många som använder en istället för man och det har smugit sig in frekvent hos mig i och med att det skapats utrymme för det, I gusess. Man känns ibland rätt och då använder jag det, men lika ofta kan jag tycka att en fungerar precis lika bra och då vill jag – i jämställdhetsiver – nyttja det istället. På samma sätt använder jag hen, oftast i talspråk. Ett exempel på när en fungerar bättre än man, i mitt tycke är uttrycket ”man gör vad man kan”. Vilken man då? En gör det en kan för utvecklingen, typ. Jag gillar din kommentar och vill såklart inte att du ska bli irriterad av att läsa här, men när jag byter gör jag det med flit, och har en långsiktig slags tanke att det är bra för mänskligheten att man(nen) inte är norm.

 3. Att vabba sådär verkar inte fy skam! Jag fasar för massa vabb i höst men blir det som du haft det idag så är det ju alla tiders, hihi.

  Jag kikar in här och hos dina kollegors bloggar för att samla träningsinspo. Den försvann tyvärr lite efter förra veckans sjuka. Men jag hoppas snart vara på g igen! 🙂 Kram och ha en fin helg!

 4. Jag tänker tankar som:
  Var kommer alla flugor ifrån? Jag är smäckmördare flera gånger om dagen. Har ALLA höstemigrerat till mig?
  När, när, NÄR ska JAG få gå på ”The martian”. Helst imorgon. Lördag kan också funka. Två problem: barnvakt och plånboken. Men går jag själv behövs ingen vakt och det kostar pyttelite…
  Varför sover bebisen i två timmar NU?! Äsch, don’t care, det är Barnafadern som får roa sig med bebis inatt, jag ska säga godnatt och ställa klockan på 05 för en date med min TRX 🙂

  1. Jag borde också börja döda dem den hårda vägen. Jag kör drunkningsfällor och kokande vatten i vasken flera gånger om dagen. All frukt sedan länge i kylen, men de överlever ju allt! Vi har således samma problem. Också samma längtan efter bio, sa till mannen senast i morse, dock ytterst oklart när jag ska få gå. Min kompis som jag har date med på onsdag – yay- vill äta middag och skippa bio pga önskar kunna hinna prata. Hon är gravid och således inte hemma på behovet av bio utöver middag, men men, vi får se! TRX-date lät som bra date!

 5. Min tanke till Mela:

  Imorgon ska jag till stan! Längtar så! Ljud, lukter, smaken på staden… Civilisationen! Tränings väskan är packad. Kort arm, lång arm, min supertunna regnjacka lika så, snabba skor för torr backe, men även fukt-tåliga trail-skor.
  Vädret ska då inte kunna få förstöra morgondagens löprunda inne på Ö-viks trottoarer.
  För då man bor i skogen, måste man ibland få stadens liv.

  1. Vet ni, jag tycker ni gör helt rätt båda två! Jag kan verkligen greppa den känslan Daniel, vi som åkte till Umeå för att gå på stan när jag bodde i Tärnaby! Ut och hämta känslan, oavsett vad, om den är saknad. Eller ja, om laglig osv.

 6. Hej, igen! Och tack för ditt svar. Jag använder också ”hen” främst när det underlättar språket, men håller med om att det nog är bra även ur jämställdhetssynpunkt att ha ett könsneutralt pronomen.
  Problemet med ”en” är dels att det försvårar istället för underlättar läsningen, även om det förstås är en vanesak. Men det känns onödigt eftersom ”man” redan är ett könsneutralt pronomen. Det blir lite fånigt, i mitt tycke. Jag är rädd att det dessutom snarare motverkar syftet (ökad jämställdhet) eftersom många andra också uppfattar det som fånigt. Och framförallt de som man kanske borde anstränga sig för att nå. Som de som tycker att jämställdheten har gått för långt…

  Ja. Det är lite så jag tänker. Vi behöver inte fördjupa oss i det. Jag uppskattar ditt svar och ska fortsättningsvis försöka bortse från om det smyger sig in ett ”en” på ”fel” ställe.

  Ps. Det ÄR verkligen helt hopplöst att kommentera på mobilen!

  1. Härligt Sandra. Låt oss ösa på med träningspass och annat härligt inblandat i mixen. Jag förstår att mobilen är krånglig, min samsung är dock skistmart, den vet ofta precis vad jag brukar skriva eller minns mig i de där fälten. Love it för det!

 7. Efter att ha sett cowspiration vill jag för miljöns skull aldrig mer äta kött. Men jag älskar kött. Och jag gillar paleotänk.

  Vad göra? Äta stenålderskost för min skull eller veganskt för miljöns och kommande generationers skull?

 8. Vad jag tänker? Att det är ett sant nöje att vara föräldraledig under de här ljuvliga höstdagarna. Kom precis in från en långpromenad med lillan i vagnen. Ha en toppenhelg!

 9. YES! Jag hämtade känslan i ett BLÅSIGT Ö-vik. (och ett vatten löpnings bälte. Har du provat vattenlöpning? Bra vinteraktivitets övning, eller bra för skadade löpare)
  Löpningen var underbart för själen och behagligt för kroppen. Bra start på fredags-kvällen var det!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!