Välkommen till din nya favoritblogg!

Vad gör du hela dagarna?

Vad gör du hela dagarna, när du jobbar och är föräldraledig samtidigt kanske ni undrar? Vad jobbar du med? Hur då jobbar? Jobbar som i blogga? Eller något annat?

Jag är föräldraledig, men delägare i ett aktiebolag. I  ett bolag i uppstartsfas finns mycket att fokusera på och många uppgifter att lösa, mina huvuddelar är att jobba med partnerskap för våra träningsevent, sponsorsamarbeten för bloggen och eventen samt att jag affärsutvecklar och skapar intäkter i vår verksamhet som ett modernt mediasäljbolag på fler blogglattformar än uppochhoppa.se. Jag möter företag som vill rikta sig till den tränings-och hälsointresserade kvinnan, och vi pratar om hur och när vårt bolag kan hjälpa dem i den kommunikationen. Arbetstimmar består av möten, bokning av nya möten, klassiskt säljarbete, offertskrivande, kampanjtänkande, uppföljning, eventproducerande (när, var, hur, med vem,) och att peppa och mysa med läsarna på uppochhoppa.se, kommentera hos andra bloggare, peppa team-mates i facebookgruppen och planera framåt. Stor del av det jobb jag gör nu gällande event och projekt händer till våren, en grej som är lite knepig att få ihop med föräldraledigheten och som gör att jag egentligen just nu jobbar fler timmar än vad jag skulle ”vilja”. Men, lägger jag inte tiden nu – då finns det inte så mycket jobb att gå till sen!Hur ser en jobbdag ut då?

dagens passbw

Familjen äter frukost, sedan går Prinsen med stora E till föris och jag hänger kvar med lilla E här hemma. Det ammas, mailen kollas efter saker jag behöver svara på (svara på kommentarer, boka/boka om, förbereda, bekräfta). Runt nio brukar E somna, så dessförinnan passar jag på att byta om till träningskläder. Mellan 9.30 – 11 tränar jag ett pass. Det låter mer än det är, effektiv träningstid kanske 45 minuter. Rask promenad bort till det nya motionsspåret, där ställer jag upp kameran, jag filmar ett gäng sekvenser för framtida blogginlägg. Idag med fokus på benstyrka. Promenerar via affären där jag köper en kall starbuckslatte och ett äpple, och har pod i lurarna, nu känner jag mig som vilken föräldraledig tjej som hest. Kommer hem, ammar E, laddar in bilderna i datorn. Snabb redigering och skriver det här medelst E leker/jollrar bredvid mig på golvet. Äter lunch. Bär runt på E, hänger tvätt. Blickar då och då på mail/instagram, men försöker minimera den tiden. Skickar iväg offerten jag jobbade klart med sent igår kväll och följer upp partnerskapsmöten för event som ska ske nästa år via telefon – vilket bara kan ske om E somnat.

projekt

Vårvintergrej som jag jobbar med just nu

Telefonsamtal med Mela, vi stämmer av datum på ett kommande uppdrag för en crossfitbox och pratar hotellbokning för Fitnessfestivalen. Skickar nyhetsbrevsmaterial till Peter på Yogobe om Be your best convention, och skickar leveransadressuppgifter till goodiebagsponsor. Shit, nu är klockan nästan 15. E åker ner i bärsele och jag stuffar undan datorn och kameran, hämtar stora E på föris. Mellan 15-19.30 jobbar jag ”så lite som möjligt”. Kollar av inflöde då och då men är mamma med bus, irritation, kram och ”jag menar nu”-röst. Prinsen är hemma till 18, då brukar vi oftast äta den mat jag lagat den dagen, eller dagen innan. Idag är det fredag, vilket betyder att jag inte jobbar mer på kvällen, fyra-fem dagar gör jag något på kvällstid. Sätter samman ppt, bloggar, redigerar bilder, skriver följemail, planerar, bekräftar bokningar och skickar faktureringsunderlag.

_MG_3613

Det som är min utmaning just nu, är att lägga tid på rätt saker, och att låta de delar som genererar mest eller som är sjukt roliga att få mest tid. Att bordlägga vissa saker till senare. Att tänka ”det här får jag jobba med i juni”. Att vara närvarande med E som nu kräver mer och sover mindre är inte en utmaning utan en nödvändighet, att vara ledig och att jobba sen, och att göra det effektivt. Att gå på fysiska möten kommer bli svårt med bebis som är över halvåret och som inte sover på beställning – men det får lösa sig. Att fota och skapa är klurigt med bara två händer och begränsad skärmtid. Jag har lätt att fastna, pilla lite extra med saker som ingen annan än jag kanske bryr sig om eller lägger vikt vid. Jag har börjat lägga bort telefonen eftersom jag har lätt att sugas in. Lämnar den nere i köket när jag går och lägger mig för att inte scrolla mig till sömns. Insikter som kommit eftersom jag – inte så konstigt – känt mig lite utmattad på senaste med viljestark treåring och mat som ska på bordet.

Men glädjen i att skapa möjligheter. Euforin i att göra event som ni vill ha. Att sätta samman det andra beställer. Ge av kunskap och bygga nya tankebanor. Höra att ni testar recept, att ni inspireras och mår bra. Skapa intäkter åt fler. Lyckan i att ha hittat samarbetspartners som ger mer tid till blogg. Viljan och motivationen till träningen, och att träna för riktiga mål – Cykelvasan, Haglöfs Åre Extreme Challenge!

ebw

Ja. Ungefär det här gör jag om dagarna. Plus byter blöjor, skrattar och torkar kräks och ketchup. Har jag en ”jag blir tokig och räcker inte till-dag” brukar jag lämna över till Prinsen efter middagen och vandra ett par varv runt kvarteret, då brukar det mesta klarna och pusselbitar falla på plats. Ikväll blir det fredagsmys – ska också försöka komma ihåg att hinna duscha, det är min mesta ”skjuta upp, det där gör jag sen grej”.

Fin fredag önskar jag er – vad det nu är du gör hela dagen. Berätta vettja!

 

 1. Kvinna. Du får mycket gjort. Imponerande! Själv var jag nöjd om jag hann med att byta alla blöjorna och träna två gånger i veckan. Men mycket fin inspiration till ATT GÖRA! Jag lyssnar och lär 🙂

 2. Vore jag chef skulle jag se till att anställa småbarnsföräldrar på löpande band. De är grymt effektiva! Låter som att du har mer än fullt upp. Själv då? Tja, med 2 dagar kvar till BF saknar jag energi att göra så mycket mer än att ligga i soffan och slösurfa. Det är inte så illa det heller. Fortfarande lite putt över att jag missar Be Your Best i år, men det kommer ju fler tillfällen… Ha en fin helg!

 3. Effektiva kvinna!
  Nu har jag ju inte barn, men emellanåt är det fullt upp här med på alla olika håll, och det där med att skjuta upp duschen – stor igenkänning! Varför är det så sjukt jobbigt att duscha för? haha!

 4. Imponerande! fina du..
  Fullt upp här också, men kanske inte på samma sätt som du. Allt är relativt och alla är vi olika. Jag är fritidspedagog, jobbar på skola, i en årskurs 2. Full fart på dagarna och träning på kvällen. Så ser vardagarna ut =)

 5. Blev alldeles slut av att läsa trots att jag själv har företag, anställning och två barn varav ett spädis. De är små så liten tid. Det finns jobb och möjligheter jämt :). Hoppas inte för många dagar är ”nu orkar jag inte mer”. Du är fantastiskt energisk! Kram

 6. Imponerande! Jag funderar på hur det funkar med föräldraledighet och eget företag, som bloggen till exempel. Kan du ta ut föräldrapenning och blogga, trots att bloggen är en del av företaget? Hoppas du vill svara 🙂 Funderar själv på att gå vidare med bloggen men samtidigt funderar man ju på framtiden, du vet… 🙂

 7. Du hinner med himlarns mycket på dagarna. Helt klart!
  Förstår att det blir svårare ju större lille E blir, men du kommer säkert klara det med bravur också.

  Känner igen mig i det där att lägga bort telefonen när jag är med barnen. Jag får mycket bättre fokus på dem då. Däremot kan det istället bli fler sena kvällar när de sover…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!