Välkommen till din nya favoritblogg!

Vad säger ni om jag säger Öland?

I sommar kommer jag vara en vecka på Öland. Vi tar med oss cyklar och löpardojor såklart, plus massa träningsoutfits och jungelgym, en och annan pocketbok (som om det vore lättare att få till läsning bara för att man åkt över en bro…?) och så gör vi ön osäker.

Vad måste vi se, vad kan vi låta bli och vad kommer en 2,5 åring, en 1,5 åring och en ettåring att älska? Var ska jag springa för att det är så vackert? Var är havet varmast? Vem lagar godaste maten och hur hittar jag till det mest pittoreska fiket? Världens bästa bloggläsare, berätta för mig om Öland! (Vi kommer att bo hyfsat nära Böda, några kilometer bort sådär, på nordöstra Öland)

mitt sommarprogram

Förra sommaren semestrade vi med Prinsens systers familj i Norge, svågerns hemland. Då såg det ut såhär. Galet vackert. Kom igen nu Sverige: Kontra!

 1. jag tycker du ska fika på gårdby café och lanthandel. men minatraningstajts kan nog ge bra tips, hon hänger ju däromkring!

  och åh – jag älskade förresten att cykla precis vid havet där vid Byxelkrok, och ut mot den där fyren!! Häftigt landskap! Finns ett fik (bageri) någon mil söder om Böda som är nice också.

 2. Åh Öland, mysigt – var lite över 20 år sedan jag var där men minns fortfarande trollskogen, grillning, fotboll i trädgården på stugan vi bodde i, lådbilslandet, fyrarna och Solliden!

 3. Åh Böda sand har den vackraste stranden, men dessvärre kommer den med en massa folk som trängs! Men stranden måste ses. Sedan har vi neptuni åkrar, visserligen kargt, men ändå med sin skönhet och att ta sig fram runt den norra udden, byxelkrok, nabbelund och fyren det är vackert. Jag och min man var och åt på restaurang blå jungfrun som ligger i byrum, och det var riktigt gott och vi hade en utsikt över byrums raukar som också är väldigt speciella och vackra! Hoppas ni får en skön vistelse på Öland!
  /kram

 4. Jag har varit massor på öland!! Böda är jättefint! Hela öland är så vackert! Missa inte trollskogen, den är mysig och långe jan såklart 😀 Finns massor att se. Ölands djurpark är ju såklart roligt med 🙂

 5. Gjorde norra Öland härom året och minns att jag gillade stränderna vid Byrum! Härlig tallskog som tar dig ner till stranden där det finns skuggiga ”strandvikar” (bra för hunden som inte vill ha stekande sol). Dock blåsigt och kallt i vattnet då vi var där.
  Lådbilslandet var kul men lite väl dyrt.
  Ha en härlig vistelse på ön!
  /Helena V

 6. Hela Öland är fint på sitt sätt. Bödas stränder är otroliga. Byrums raukar, Trollskogen, Skäftekärr järnåldersby, Neptuni åkrar & Långe Erik är väl bland det som är mest sevärt i de Norra delarna.
  Borgholm, Solliden, härliga Gårdby Café, Vickleby, Alvaret, Eketorps Borg & Långe Jan på södra delen. Konst finns massor att se både tavlor & keramik. Kryddor har de jättefina på Ölands Örtagård ..
  ”Lammet & Grisen” kan vara lite stimmigt men gott. Ninnis kroppkakor får man inte missa ;).
  Finns mycket att se och göra!! Hoppas ni får en härlig semester ..
  ps .. Kalmar är inte så tokigt det heller! (min stad 😉

 7. Dröstorps ödeby ute på Alvaret är min pärla (särskilt på våren när gullvivorna blommar). Ställ bilen tex vid Skarpa Alby och få en fin promenad/löptur (kanske cykeltur om man har robusta cyklar) på Alvaret. Ta sedan fikapaus vid den lilla ödebyn. Det är en ganska rejäl promenad, så små barn kan nog behöva bäras en del.

 8. Lammet & Grisen, Källa Glassgård (som Smultronstället i Söderköping men glassarna heter något med anknytning till Öland, finns bra lekmöjligheter för barn med hoppborg och gungor, inomhus kan man rita och läsa), Byxelkrok med hamnen (handla rökt fisk, ljuvligt), Sandbybadets camping (samma typ av strand som Böda Sand men mindre kommersiellt), Byrum och raukarna (ungar älskar ju att plocka sten), Trollskogen, Alvedsjöbodar (ta med picknick och sitt på klipporna, låt barnen plocka sten, inte så enkelt att bada men mysigt), Café Kex i Mellböda mellan Löttorp och Böda (bra för barn), Böda Hamn (kolla fiskebåtar och bada i bukten). Mormor bodde i Löttorp och vi har kvar stugan så jag har tillbringat varenda sommar där sen jag föddes. Älskade norra Öland.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!