Välkommen till din nya favoritblogg!

Chins med gummiband

Ni har kanske hört folk säga att de kör chins med gummiband och bara ; say what-hurdå? Lugn, bara lugn. Sofy visar!

Jag vet  två smarta sätt att köra chins med gummiband. Mark från Monkey Bar gym visar upp det ena alternativet här. Han använder ett redskap som heter Pull up revolution pro, ca 800 sek från Native Fitness. Mark rekommenderade denna variant av gummiband eftersom man kan göra det gradvis enklare allteftersom i en och samma hjälpande produkt. Hur mycket hjälp man vill ha reglerar man i antalet hjälpande band.

Alternativ två är att ha ett runt gummiband som är ihopknutet eller som ser ut som en jättestor gummisnodd. Spartan säljer sådana i eget namn och kallar dem för ”Spartan Loop”. Olika färger har olika mycket motstånd, man får således investera i flera färger allteftersom man blir starkare. Den med minst motstånd ( jobbigast chins) kostar 195 kr, och den med mest motstånd (mest hjälp i chins) kostar 495 kr. Kan tyvärr inte ge hänvisning kring val av färg här.

 

Foto: Jane Haglund Photography

Såhär kan de också användas, de där gummisnoddarna!

Hur gör man då chins med en jättegummisnodd? Jo, man fäster gummisnodden i chinsräcke, greppar med händerna på varsin sida om fästet och placerar sedan fot/fötter eller knä/knän i gummisnodden och sätter igång. Jag gör allra helst chins med böjda ben, och med hjälp som kan lyfta sådär lagom mycket i knäna. Har man inte kompispassning är de här två alternativen bra att ta till.

Stilstudie i att fästa gummiband i chinsräcke

Säg åt utrustningsansvarige på ditt gym att köpa hem dessa/liknande redskap. Chins är toppenbra funktionell styrketräning för rygg, bål och armar. Med träning i gummiband blir du snabbt starkare och kan snart göra egna chins och tuffa dig alldeles själv. Jag ska skicka länken till det här inlägget till prinsen. Det är trots allt han som tjänar pengar och jag som hänger i vårt gym. Ett gym som saknar de här fina grejerna. Fint så!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!