Välkommen till din nya favoritblogg!

Aktivera rumpan – film om rumpaktivering och rumpövningar

Att aktivera rumpan är inte helt så lätt som det låter, ändå är rumpan, eller Gluteus Maximus kroppens starkaste muskel, åtminstone bör den vara det. När vi sitter kopplar rumpan ur och sitter det gör vi generellt alldeles för ofta och mycket. Vi har allt att vinna på att aktivera rumpan och väcka den bakdel som tagit semester från att jobba hårt för oss. I filmen med rumpaktivering, del ett som ni hittar här nedanför berättar jag mer kring Gluteus maximus uppgift i kroppen, vilka rörelser den leder och farorna med att inte ha en aktiv rumpa. Att jobba med minibands är populärt, jag gör det själv och ser många jobba med den rörelsen. Det är en toppenrörelse men det finns fler och de jag visar i den här filmen tycker jag är än bättre som första övningar att komma åt och väcka en sovande bakdel! Rumpan utför rörelsen extension i höftled, något jag inte nämner i del ett i filmen om rumpaktivering är att för att verkligen komma åt att aktivera Gluteus Maximus till fullo måste din mobilitet i höftleden vara tillräcklig. Är du alltför stel i höften kan du inte komma till full extension. Klicka igång filmen så kommer du garanterat att förstå hur jag menar när jag skriver detta.

Att aktivera rumpan är något man kan behöva jobba mer eller mindre med beroende på kroppstyp och ryggkurvatur. Om du normalt jobbar mer benböj och utfall fram än marklyft och benböj bakåt kan du ha svårare att koppla på, samma sak om du nyligen varit eller är gravid då kroppens viktcentrum flyttas framåt. Löpare har allt att vinna på att springa med en mer aktiv rumpa – det kommer göra dig starkare genom varje steg och du får fantastiskt mycket bättre löpekonomi samtidigt som du skyddar knän och höfter.

krigare-12

Om du klickar nedan kommer du till min kanal och det är där du hittar den röda knappen prenumerera/subscribe!
prenumerera-youtube-rumpa

Kläderna jag har på mig i filmen är från Craft Sportswear, tightsen är fulla av reflexer och de är den coolaste blandningen mellan värsta partytightsen och höstlöpnings-musthaves. Varit kär i dem sedan jag såg dem första gången i våras på sneak peak för höst 2016. De heter Mind reflective tights och finns både för dam och herr. träningshoodien är en en löpartröja för hösten, varm men upplevs inte tjock, ni vet en sån där som genast blir en favorit. När jag tagit av överdragströjan har jag ett linne från Björn Borgs förra höstkollektion.
Länkarna ovan är reklamlänkar.
 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!