Välkommen till din nya favoritblogg!
triceps kickback

Dagens övning: Triceps kickback

Den gamla gymgodingen triceps kickback är dagens övningsinspiration. Jag gillar att stå upp och träna eftersom du automatiskt jobbar med bålstabilisering då, du får din bålträning mycket på köpet även om armens baksida och triceps står i fokus här.

Triceps kickback

  • Håll hantlar i ena handen eller i båda samtidigt, det är en smaksak och testa dig fram till vad du känner är bäst. Kliv fram med ena foten ( variera! )
  • Linjera kroppen i lutning framåt, ra linje från bakre häl till huvud. Ha armarna lätt böjda framför dig, i linje med främre låret ungefär.
  • Tryck händerna bakåt-uppåt med kontroll tills armen är sträckt.
  • Triceps kickback går också utmärkt att genomföra med gummiband fäst framför dig eller i en cablecross i gymet. Jag föredrar hantlar utomhus!

Varför triceps kickback?

Triceps jobbar alltså med attt utföra rörelsen att sträcka armen och är därför en bra hjälpmuskel till alla slags pressar, så som bänkpress och armhävningar. Åker du längd har du mycket nytta av att vara stark i triceps. Variera mellan lätt vikt och många repetitioner och få tunga. Jobbar du för längdskidor är ett gummiband bra att ha och då kan du jobba på tid istället för med att räkna repetitioner!

Att vara stark i triceps kan således ge dig ett bättre personbästa i antalet armhävningar på tå, eller något mer kilo på stången i en bänkpressutmaning eller att du kan vinna en spurt på längdskidor.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!