Välkommen till din nya favoritblogg!

En älskad rörlighetssekvens

Jag vill ge dig en rörlighetssekvens, som jag kommit att använda mig av mycket de senaste veckorna. På många sätt är sekvensen yoga rakt av, eller kalla det rörlighet om du vill. Man måste inte sätta en etikett på det man gör, om etiketten i sig på något sätt utgör ett hinder. Ibland blir det ju så. Jag gör den här rörlighetssekvensen som en snabb väg in i uppvärmning av hela kroppen, för att känna power och kontroll och lätta på spänningar. Rörlighet som utmanas är höft och bröstrygg samt stabilitet i bål, handleder, fotleder och axlar.

Rörlighetsesekvens – 4 övningar i en

Trebent hund – dra igenom benet från luften, sätt ner foten och sträck båda händerna upp. Sätt ned bakre knät, eller håll det i luften för tuffare sekvens. 

Sätt ner händerna, kom bak med båda fötterna till en plankposition, runda ryggen över skulderbladen och tryck underlaget från händerna.

Sänk dig ner med rak kropp, armbågar nära kroppen.

Lägg fotryggar mot marken, eller låt tårna vara kvar i. Gör ryggen lång och vänd bröstet upp, tryck underlaget från händerna. Sänkta axlar och lång nacke!

Tryck rumpan bakåt uppåt och kom upp med andra benet ( min bild nedan är samma ben… men men ), Tryck underlaget bort från händerna och sträva efter lång rak rygg, min på bilden är inte helt optimal men bilden är tagen i rörelse.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!