Välkommen till din nya favoritblogg!

Helkroppspass med hantlar och puls

Här kommer ett helkroppspass med hantlar och puls, ett rakt upplägg som givet enkelt upplägg är stegringsbart i intensitet, vill du ha mer pulstopp, korta vilan. 

Du kan känna dig för första passet och ändå (förmodligen) få en fin pulsstegring givet att hela kroppen får jobba. Använd sekvensen efter en uppvärmning som en kortare dagens wod  (workout of the day) eller som ett passavslut där du vill pressa upp pulsen.

Passet fungerar bra för dig som springer regelbundet och till dig som nyligen börjat springa, givet att sträcka med löpning är relativt kort. Det fina med det är att det endast behövs ett par hantlar och du tränar i stort sett hela kroppen och hjärtat får jobba hårt. 

Upplägg: 

Övningen manmaker:
Hela tiden håller du hantlarna i händerna, du startar i plankposition. När du står i plankan, lyft området mellan skulderbladen från en grop till en rak platta, genom att aktivt trycka händerna ner i golvet, från axlarna. Att maglåset är på, den kan Ni! 

Gör armhävning och tryck dig upp. Stabilisera som sjutton och lyft sedan ena armbågen mot luften, nära kroppen, du gör en rodd. Sänk och lyft i rodd på andra sidan. 

Nu, från plankposition hoppar du in jämfota med fötterna, sänk rumpan, bröst upp. Lyft med raka armar och räta ut i höften så att du gör ett marklyft med hantlar. 

Väl uppe sätter du dig bakåt och nedåt i ett knäböj. När du pressar upp med vikten mer mot hälarna än tårna tar du med armarna upp och avslutar med hantlarna ovanför huvudet, du har gjort en axelpress och avslutar en repetition av en manmaker! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!