Välkommen till din nya favoritblogg!

Magövningar med miniband

Magövningar med miniband – ett enkelt sätt att göra traditionella magövningar tyngre!

Att träna med miniband är ett bra sätt att få till träning med högre belastning än kroppsvikt. Fördelen är att du kan göra dessa övningar med belastning utan att släpa med dig vikter och redskap. På så sätt är minibands ett perfekt träningsredskap att äga. Du tar lätt med dig miniband på resa, till sommarstugan, till vardagsrummet …. och kan köra dina övningar. Här ger jag dig magövningar med miniband!

sju magövningar med miniband

Tips: jag har satt samman bilderna till tre långa bilder, enkelt att spara på Pinterest eller till mobilen! Lite att töänka på när du gör magövningar med miniband finns under sista bilden!

miniband magovningarmagovningar med miniband

Tänk på detta – magövningar med miniband

Sit-ups är aldrig en magövning jag rekommenderar för tjejer som inte har bra läkning i sin magmuskulatur efter barnafödande, eller som lider av magmuskelseparation. Upplever du sådana  besvär är det mycket bättre att jobba med lugnare rörelser som inte går så hårt på raka bukmusklerna.

Minibandet ska hållas spänt om du har det på vaderna, du kommer märka att det i sig kräver en bra påkoppling av transversus, breda djupa magmuskeln. Jobba med att koppla på magen genom att tippa ditt bäcken något bakåt mot dig, så att höftben och reveben kommer närmre varandra, dock utan att pressa ner svanken i marken (om du ligger ned).

Sidoplankan med minibandlyft är en riktigt tuff övning – miniband knee out där du bara jobbar med att flytta knäna utåt i sidled är nog den lättaste.

Köp mina miniband:

Reklam: Vill du ha lika snygga minibands som jag har, som det står ”I love Running” på kan du köpa dem av mig!  Mina miniband säljer jag i 2-pack, (röd = mediumhårt och gult = lätt, använda båda och du får tufft motstånd! ). De har grymt bra kvalitet och jag skickar oftast samma dag som du beställer!

Miniband 2-pack! (klick tar dig till webshop)

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!