Välkommen till din nya favoritblogg!

Twister

Något som har gett oväntat mycket glädje och en massa rörelse, samvaro, lek och glada miner och förvisso händelsevis också något utbrott, är det sällskapsspel jag köpte till lägenheten i Åre som heter Twister. Det är alltså det klassiska spelet som serien vänner spelar i vinjetten till varje avsnitt och som går ut på att flytta hand respektive fot till färgpluppar efter slump. Den som klarar att flytta enligt direktiven längst utan att ramla står som vinnare.

Många i träningsvärlden känner till Procedos platform 9, 9 pluppar att sätta riktning mot, fot på eller att jobba mellan. Det är ju ett träningssystem för att skapa rörelser åt olika håll och riktning och att spela twister är lite som att vara i en lekversion av procedosplattformen, med tillägget att här ska fötter och händer vara i mattan.

Ett kul spel som uppmuntrar till rörlighet och som barnen gärna spelar med varandra eller med en halvtrött afterskiförälder. Inte sällan blir det jobbigt och utmanande, det här att ha hand och fot i marken och rikta om sig. Supernyttigt för alla som fastnat i raka rörelser framåt och bakåt och upp och ned. Har du ett barnkalas att gå på i närstående är Twister en bra present i lekens och rörelsens tecken och även små barn förstår och gillar.

Som motvikt till konsumtion går ett twisterspel ganska enkelt att göra själv, du behöver bara ett lakan eller liknande och textilfärg. Sedan ritar du ut plupparna i lodräta linjer: rött, blått, gult, grönt. Därefter tillverkar du en snurra med samma färger och en valfri placering, för både vänster och höger fot, vänster och höger hand. Voila, du är klar!

Det är roligt med spel som tas fram och används igen och igen och som barnen själva efterfrågar. Inte sällan kommer ett önskemål om twister till frukost dagen efter vi kommit upp natten före. Reglerna är lite olika beroende på vem man spelar med och inte så noga egentligen. Armbågar och knän ska egentligen inte få nudda mattan och om man är två spelare får man inte ha ha hand eller fot i samma cirkel som en medspelare. Det brukar bi roliga nya lekvarianter också om mattan och snurran får ligga framme. Kreativitet och rörelseglädje när det är som bäst!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!